Meses de negociació

STEPV critica que es realitzen reunions de coordinació docent presencials en la Fase 1

També ha exigit la negociació d’un pla de contingència en l’àmbit educatiu. La Conselleria ha informat que es negociarà en breu

dimecres 13 maig 2020 15:56 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la resolució per la qual es regulen les condicions d’obertura dels centres educatius a partir de l’entrada en vigor de la Fase 1 en els territoris en què s’aplique.

El Sindicat ha fet una prèvia abans de la negociació de la resolució per a exigir la negociació d’un pla de contingència en l’àmbit educatiu, com ja fa dies que ha reclamat, perquè estem negociant la reobertura dels centres i encara no disposem d’aquest instrument. Igualment, cal que en l’elaboració d’aquest pla de contingència participen els comitès de seguretat i salut laboral i la Mesa Sectorial d’Educació. El Secretari Autonòmic, Miguel Soler, que ha presidit la reunió, ha informat que en breu s’iniciarà la negociació d’aquest pla, abans de l’entrada en la fase 2, prevista a partir del 25 de maig en aquells territoris que es troben en la Fase 1.
Quant a la resolució objecte de negociació, STEPV ha manifestat que s’extralimita de l’orde ministerial que permet la reobertura dels centres en la qual es basa (Ordre SND/399/2020, de 9 de maig, del Ministeri de Sanitat), perquè va més enllà de les activitats administratives que determina l’ordre i permet la realització d’activitats de coordinació docent. STEPV ha exigit la retirada de les activitats de coordinació de la resolució i ha advertit que impuganà la resolució si es manté aquesta possibilitat. A més que s’extralimita respecte de l’ordre ministerial, el Sindicat considera que no hi ha cap situació que justifique en la Fase 1 la necessitat de convocar reunions presencials de coordinació educativa, ja que es poden realitzar perfectament telemàticament. Igualment, la interpretació de quin tipus de reunió es pot realitzar queda tan oberta que cap qualsevol activitat, des de reunions de departament o cicle fins a claustres complets. També queda a la discreció de les direccions la immensa responsabilitat de decidir qui accedeix i qui no al centre educatiu. En la demanda de retirar les reunions de coordinació del document han coincidit quatre dels cinc sindicats de la Mesa Sectorial, representant el 85% del professorat.
Sobre aquest punt, el Secretari Autonòmic ha manifestat que la Conselleria no vol prohibir la possibilitat que es realitzen aquest tipus de reunions però s’ha compromés a especificar limitacions, ja que en cap cas s’està pensant en la convocatòria de claustres o d’altres reunions similars (COCOPE, Departaments, etc.) sinó simplement en reunions de poques persones per a prendre decisions que puguen afectar la preparació del centre per a l’elaboració de determinades proves extraordinàries o les EBAU, etc.
STEPV estarà pendent de la publicació de la resolució, prevista aquesta vesprada, i prendrà les decisions que considere escaients si valora que no garanteix la seguretat i la salut del conjunt del professorat.
A més del tema de la coordinació, que ha centrat gran part del debat de la resolució, el Sindicat ha fet aportacions en el sentit de concretar molt més els procediments que cal seguir quan es produïsca l’obertura dels centres per a la realització de les tasques administratives corresponents (recepció de material sanitari, mobiliari, atenció a les famílies amb problemes per fer el seguiment del treball telemàtic), la situació del personal, tant docent (direcció) com no docent (personal d’administració i serveis) que es trobarà als centres a partir de demà en aquelles zones que es troben en Fase 1.
Igualment, el Sindicat ha demanat que es tinga en compte el personal sensible a complicacions davant el contagi de la COVID-19 perquè s’accepten la declaracions responsables per eximir-los de la seua presència al centre en cas de ser reclamat.
Quant al torn obert de preguntes, el Sindicat ha traslladat les qüestions següents:
- Permís per poder-se desplaçar als pisos llogats en altres localitats on treballa el professorat: de moment no han pogut donar resposta a aquesta possibilitat.
- Places que no s’han cobert en les adjudicacions: es tornaran a ofertar però no poden evitar la part presencial en la difícil cobertura i de moment no es contempla aquesta possibilitat.
- Convocatòria de la Comissió de seguiment acord interins: la volen convocar però ara tot va més lent per la situació en què ens trobem.
- Avançament de les adjudicacions d’inici de curs de juliol per tindre més temps per preparar l’inici de curs. No poden comprometre’s perquè, com han dit abans, tot va més lent i dubten que puguen adjudicar més prompte
- Ampliació de la contractació del professorat interí que té una substitució i que acaba el seu contracte el 30 de juny. S’estudiarà la possibilitat en aquells casos en què siga necessari el manteniment de la contractació.
- Publicació del listat acreditacions de llengües: Les Direccions Territorials no poden treballar al ritme que caldria per la situació en la que estem i de moment no s’ha pogut fer.
- Les assessories de CEFIRE es convocaran? No, enguany finalment no.

Etiquetat com a

mesa sectorial fase 1

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR