Mobilitzacions

STEPV convoca manifestacions per la recuperació de les condicions laborals i en rebuig a la LOMQE

El pròxim 15 de febrer, a Alacant, València i Castelló

Cartell de la convocatòria

dijous 06 febrer 2014 17:57 h

STEPV ha convocat manifestacions el proper dissabte 15 de febrer a Alacant, València i Castelló per la recuperació de les condicions laborals i en rebuig a la LOMQE, i ha posat en marxa una campanya de denúncia de la pèrdua de drets laborals.
En concret, el Sindicat reivindica les condicions següents, que s’han perdut o empitjorat els darrers anys:

A més, STEPV denuncia la política de privatització de l’ensenyament que impulsa la Conselleria d’Educació

    Un salari complet

El Decret Vela i el nou acord de 23 d’octubre ens retalla entre 1.436€ i 7.694€ dels sexennis al funcionariat de carrera, entre 2012 i 2015. Volem recuperar ja el que ha prorrogat el nou acord (STEPV no el va signar) i també tot el que ens han furtat durant l’aplicació del decret Vela.
    Desburocratització de la tasca docent

El professorat i els càrrecs directius cada vegada tenen més feina burocràtica. Més plans i programes per atendre, més coordinacions per dur a terme, més papers per emplenar. Tota aquesta feina no lectiva ni curricular no està compensada amb suficients hores de dedicació i impedeix el normal desenvolupament de les tasques docents i pedagògiques.
    Reducció de ràtios i hores lectives

I en canvi, s’augmenta el nombre d’alumnat per atendre, s’incrementen les hores lectives i es retalla el nombre de docents en els centres educatius. Cal reduir les ràtios i les hores lectives, recuperar les plantilles i millorar-les.
    Exàmens juliol

A més, paulatinament s’està convertint el mes de juliol en lectiu, amb Plans Èxits i avançaments de les proves de setembre. I l’inici del curs s’avançarà al primer dia hàbil de setembre, amb la qual cosa el caos organitzatiu està garantit.
    Professorat interí

La reordenació de les borses de professorat interí per l’acord de 2013 (que STEPV no va signar) ha comportat que 1400 docents hagen perdut l’oportunitat d’accedir a vacants en juliol. A mesura que es convoquen oposicions aquest nombre s’incrementarà. Cal retornar a l’ordenació de 2010 (i de sempre) i recuperar les vacants retallades des de 2010.
    Arranjament escolar

Les supressions d’unitats continuen, aquesta vegada li ha tocat el torn a Infantil. El curs de ve la proposta d’arranjament escolar suprimirà 128 unitats d’aquesta etapa i, per tant, hi haurà noves supressions de funcionariat de carrera i acomiadaments de professorat interí.
D'altra banda, el Sindicat també reivindica la negociació de la jornada continuada perquè es possibilite l’adopció d’aquest model de jornada als centres que així ho acorde la comunitat educativa, mantenint, òbviament, tots els serveis públics (menjador, activitats extraescolars, transport, etc.) i de manera gratuïta.
A més, STEPV denuncia la política de privatització de l'ensenyament que impulsa la Conselleria d'Educació. No han deixat de fomentar els darrers anys la privatització de l’ensenyament, ni en temps de crisi: més concertacions, cessions de sòl públic, expedició de títols d’anglés i de valencià, facilitar rànquings de centres, districte únic, etc. Totes aquestes mesures beneficien clarament entitats privades, especialment la Universitat Catòlica de València, entre d’altres.
Un altre dels eixos reivindicatius d'aquesta campanya, que compta amb els seus propis materials, és el rebuig a la implantació de la LOMQE. El curs que ve s’aplicarà en 1r, 3r i 5è de Primària i en FP Bàsica. STEPV ha publicat una guia per evitar-ne l’aplicació i ha engegat una campanya informativa en els centres educatius.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR