Inici de curs

STEPV anima els centres a presentar denúncies a Inspecció de Treball per les altes temperatures

Adjuntem un model i instruccions per a presentar la denúncia

31ºC a les 13:45h en un centre educatiu aquest matí

dijous 04 setembre 2014 16:44 h

Tal i com va anunciar el Sindicat, aquest matí s’ha presentat una denúncia a Inspecció de Treball per a instar a l’administració a ajornar el curs fins que les temperatures en els aules retornen als nivells permesos per la legislació en matèria de salut i seguretat laborals (per sota dels 27ºC).

STEPV també anima a les AMPES de cada centre escolar a prendre mesures si no hi ha una resposta immediata de l’administració

El Sindicat insta, a més, a les direccions dels centres a fer el mateix i presentar urgentment denúncies a Inspecció de Treball, seguint el model que enllacem més avall. D’aquesta manera es reforça i complementa la denúncia del Sindicat. STEPV també anima a les AMPES de cada centre escolar a prendre mesures si no hi ha una resposta immediata de l’administració davant el risc per a la salut de l’alumnat. De fet, ja hem constatat tres casos d’alumnes que han hagut de ser atesos per afectacions provocades per les altes temperatures.
Una d’aquestes mesures que proposem a les AMPES és la de no dur els fills i filles a les aules fins que no es normalitzen les temperatures, així com convocar Consells Escolars Extraordinaris per a tractar el tema i denunciar a inspecció de treball, mitjançant la direcció del centre, la situació.
D’altra banda, el Sindicat insta a l’administració a actuar urgentment i donar instruccions als centres perquè suspenguen les activitats escolars mentre les temperatures superen els 27ºC de temperatura i la humitat oscil·le entre el 30 i el 70%.

Més informació sobre les condicions estructurals i ambientals dels llocs de treball: Quaderns de Salut Laboral (núm. 3)

Instruccions per a presentar la denúncia:
- Model de denúncia: en doc i en pdf (en el model en doc teniu una proposta de motiu de denúncia).
L’escrit de denúncia haurà de contenir:
- dades d’identificació personal del denunciant i la seva signatura 
- els fets presumptament constitutius d’infracció
- data i lloc del seu esdeveniment
- identificació dels presumptament responsables
- altres circumstàncies rellevants

Existeixen tres formes de presentar denúncia:
- PRESENCIAL - Personant-se en els registres de la Inspeccions Provincials de Treball i S. S., així com en els registres dels altres òrgans de l’Administració de l’Estat i de les CC.AA, així com de les administracions locals, sempre que existisca el corresponent conveni.
- TELEMÀTICA - A través de la Seu electrònica del Ministeri d’Ocupació i S. S., sempre que el denunciant dispose del *DNIe (Document Nacional d’Identitat electrònic), o d’una signatura electrònica avançada basada en un certificat electrònic reconegut per la plataforma @firma.
- VIA POSTAL - Dirigides a l’oficina corresponent de la Inspecció Provincial de Treball i S. S. S’adverteix que si la denúncia es presenta per via postal o en els registres sense personar-se el denunciant, s’exigirà adjuntar còpia del DNI del denunciant i, si escau, autorització expressa d’aquest perquè la Inspecció pugui verificar les seves dades d’identitat en el registre corresponent.

Seus de les Inspeccions Provincials de Treball

ALACANT, C/ Pintor Lorenzo Casanova, 6, 03003, Tel. 965 13 47 41, FAX 965 92 09 86, MAIL .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
CASTELLÓ, Avda. Doctor Clará 40, 12002, Tel 964 25 00 02, FAX 964 20 73 77, MAIL .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
VALÈNCIA, C/ Uruguay, 13 – 1º, 46007, Tel 963 16 82 00, FAX 963 16 82 69, MAIL .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)


Comentaris

Benjamí Renovell

09 setembre 2014 / 10:06 h

És impressionant que siga més fàcil acudir a la Llei de Prevenció de Riscos Laborals per a abordar el problema d’insalubritat de les aules que a les lleis de protecció de la infància. Que els nostres col·legis siguen llocs tan poc acollidors diu molt de la nostra societat. Molts d’estos centres tenen menys condicionament que el que li exigix la normativa a qualsevol altre tipus de centre de treball.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR