Inici de curs

STEPV anima el professorat a abandonar l’aula amb l’alumnat si no compleix els mínims de temperatura

El Sindicat responsabilitza el govern valencià de qualsevol afectació a l’alumnat per negar-se a suspendre les classes

Un aula a 35ºC aquest matí

divendres 05 setembre 2014 18:14 h

Aquest matí l’IES de Foios ha decidit, en una assemblea de professorat, suspendre les classes a partir de les 13h per la forta calor. Aquesta decisió ha estat informada a la inspecció per part de la direcció del centre i als pares i mares. Diversos alumnes s’han vist afectats per la calor aquests dies. A les 13h l’alumnat i el professorat ha eixit al pati fins l’hora de tancament del centre, poc abans de les 14h.

El professorat té dret a abandonar l’aula amb el seu alumnat i traslladar-lo a espais més confortables

D’altra banda, l’alumnat en escoles d’Almoines i Carcaixent ha acudit al centre en banyador i tovalloles com a acte de protesta per la calor que estan patint. Aquesta mateixa acció es realitzarà en el col·legi Santa Teresa de València dilluns que ve.
En el mateix sentit, l’IES Vall de la Safor de Vilallonga, el professorat ha decidit realitzar les classes en el pati i, cada hora, han comprovat si les aules reunien les condicions necessàries per reprendre l’activitat. Altres centres estan acordant accions per a la setmana que ve, com l’IES de Massamagrell, que farà una “poalada” d’aigua dilluns de matí en el centre, per a refrescar-se durant el matí.
D’altra banda, el Sindicat denuncia l’actuació d’alguns inspectors d’educació que està entrebancant l’actuació responsable del professorat que actua per evitar els riscos en les aules amb temperatures elevades que estan afectant la salut de l’alumnat, com ja ha passat en diversos casos.
El Sindicat vol recordar a aquests inspectors que han de col·laborar amb el professorat en aquest tipus d’actuacions i que el professorat té la responsabilitat d’actuar per evitar riscos en la salut de l’alumnat, i es pot enfrontar a denúncies per omissió d’ajuda. Cal recordar que la llei de seguretat i salut laboral castiga els incompliments per part dels treballadors en situacions de risc per a la salut, d’acord amb el que estableix la normativa corresponent sobre règim disciplinari dels funcionaris públics..
De fet, el professorat té dret a abandonar l’aula amb el seu alumnat i traslladar-lo a espais més confortables si detecta situacions de risc, com les que estem patint en tots els centres educatius per la forta calor que estem patint, com a conseqüència de l’obstinació de Conselleria d’iniciar el curs el 3 de setembre.
En eixe sentit, STEPV responsabilitza al president Fabra i a la consellera d’Educació, María José Català dels casos d’afectacions en la salut de l’alumnat causats per la forta calor. La consellera ha declarat en la roda de premsa, com a portaveu del govern, que no pensa suspendre les classes per la calor. Per tant, s’està negant a complir el que estableix la legislació en matèria de salut laboral i la llei de protecció del menor.
Per tot això, STEPV insta al professorat a abandonar l’aula amb el seu alumnat si les temperatures superen els màxims permesos i impedeixen el normal desenvolupament de l’activitat acadèmica. El professorat pot traslladar a una altra part del centre millor condicionat el seu alumnat sempre que se’n faça càrrec.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR