Professorat interí

STEPV, AFID i CPI presenten més de 22.000 signatures per un nou acord de professorat interí

La presentació de les signatures coincideix amb la Mesa Tècnica per a tractar la convocatòria d’oposicions, que STEPV ha condicionat a un nou acord

Més de 22.000 signatures per la negociació d'un nou acord de professorat interí

dimecres 08 abril 2015 16:45 h

Aquest matí desenes de docents interins s’han concentrat a la porta de la Conselleria d’Educació a València per a registrar més de 20.000 signatures exigint la negociació d’un nou acord de professorat interí abans de les oposicions de 2015, que retorne als criteris d’ordenació de l’acord de 2010, i la recuperació del professorat rebaremat en les oposicions de 2013.

En concret s’han presentat 22.239 signatures, recollides via una campanya en Change.org i també per escrit

En concret s’han presentat 22.239 signatures, recollides via una campanya en Change.org i també per escrit, tant de professorat a títol individual com de claustres de centres educatius. Aquesta recollida de signatures ha estat impulsada per STEPV, AFID (Associació de Funcionaris Interins Docents) i CPI (Coordinadora de Professorat Interí).
Aquesta és una acció més en el calendari de mobilitzacions acordat en les assemblees de professorat interí realitzades el passat mes de març i que també contemplen noves accions de carrer en el mes de maig.
Quant a la negociació de la convocatòria d’oposicions, STEPV l’ha condicionat a la negociació del nou acord, com ja va fer en la mesa de negociació de l’oferta pública d’ocupació. També ha sol·licitat que les persones majors de 55 anys no estiguen obligades a presentar-se a oposicions, tal i com fan en altres comunitats autònomes com Andalusia, acollint-se a la recomanació europea de protecció d’aquest col·lectiu, que amb el nou acord d’interins també es veu perjudicat.
Recordem que STEPV fou l’únic sindicat que no va signar en 2013 l’acord amb la Conselleria i la resta de sindicats. Segons el nou acord, una part del professorat interí perd la seua posició en borsa en cada convocatòria d’oposicions. Això ja ha passat en les oposicions de 2013 i ha afectat a uns 1400 docents que han perdut el seu lloc en la borsa en les especialitats convocades i, per tant, han tingut moltes dificultats per accedir a places des d’aleshores.
En 2015 s’espera una segona onada de rebaremacions, sobretot en secundària, ja que es convoquen oposicions en moltes especialitats que no van ser convocades en 2013.
Per evitar-ho, STEPV ha insistit en la negociació d’un nou acord prèviament a la convocatòria d’oposicions i ha convocat, juntament amb AFID i CPI diverses mobilitzacions incloent una vaga de professorat interí el passat 25 de febrer.
A més, les assemblees de professorat interí han acordat noves accions i mobilitzacions en els pròxims mesos per mantindre la pressió i negociar un nou acord abans de les oposicions de 2015.

Un moment de la concentració d’aquest matíinterins8 abril


Comentaris

Roque Jesús Becerra Blanco

08 abril 2015 / 21:03 h

Los interinos luchan para no perder su plaza

http://cadenaser.com/emisora/2015/04/08/radio_valencia/1428493786_417977.html


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR