Meses de negociació

STEPV aconsegueix que es negocien les plantilles en la Junta de Portaveus

La Conselleria no havia previst la negociació de les plantilles en la proposta de calendari de negociació. La insistència de STEPV en la Junta de Portaveus aconsegueix que es negocie.

Aquest matí s'ha celebrat la Junta de Portaveus per a tractar el calendari de negociació

dilluns 17 desembre 2018 16:37 h

Aquest matí s’ha celebrat la Junta de Portaveus per a tractar el calendari de negociació d’aquest curs. A la reunió hi ha assistit, per part de la Conselleria, el Secretari Autonòmic d’Educació i els directors generals de Política Lingüística i Multilingüisme, Política Educativa i de Personal i Centres. Per FP i Règim Especial hi ha assistit dues subdirectores.

Els temes proposats per la Conselleria són majoritàriament de gestió (instruccions d’inici de curs, adjudicacions, comissions de serveis, etc.), tot i que també es contempla la negociació del ROF o la catalogació d’unitats de diferents ensenyaments, una reivindicació del Sindicat des de l’inici de la legislatura.
STEPV ha fet una intervenció prèvia per a contextualitzar la situació actual, després de les eleccions sindicals en què un 73% del professorat hi ha participat (més d’un 26% més que en 2014) i en què s’ha revalidat la majoria absoluta de STEPV. Aquest resultat s’ha de tindre en compte per atendre les peticions de temes de negociació proposat pel Sindicat. Igualment, cal tindre en compte que en maig se celebraran les eleccions autonòmiques i conclourà la present legislatura i encara queden molts temes urgents de negociar.
STEPV ha presentat una sèrie de propostes, (que adjuntem) entre les quals la negociació de les plantilles retallades pel govern anterior, reducció de les hores lectives, mesures per a garantir la continuïtat en el treball del professorat interí que no supere les proves d’oposicions, el desplegament de la llei de plurilingüisme i del decret d’inclusió educativa, monogràfics sobre les necessitats d’etapes educatives com educació especial, ensenyaments artístics, escoles oficials d’idiomes, centres rurals agrupats o formació de persones adultes.
La resposta de la Conselleria a les propostes de STEPV ha estat la següent: es negociarà la normativa de permisos, llicències i excedències; s’està treballant en un decret per a reduir la càrrega lectiva en els cossos de secundària (a 19h en el curs 2019/20 i a 18h en 2020/21); s’està treballant en un pla estratègic de la FP que es presentarà abans de Nadal; en gener negociarem l’ordre que desplega el decret d’educació inclusiva; en febrer es negociarà un nou decret de CEFIREs; i que es negociaran les plantilles, almenys, d’infantil i primària, després que STEPV insistira en la necessitat de negociar aquest tema que s’arrossega des de 2015.
Sobre la situació del professorat interí que no aprove les oposicions, hi ha agut un agre debat entre la Conselleria i STEPV sobre l’estabilitat d’aquest col•lectiu. La Conselleria al·lega que ja s’ha parlat tot el que s’havia de parlar d’aquest tema i STEPV ha insistit en què cal parlar de les mesures que caldrà prendre en cas que amb una oferta tan massiva d’oposicions hi haja professorat interí que es quede en l’atur. La Conselleria s’ha compromés a analitzar la situació en què quede el professorat després de les oposicions de 2019, que afecten els cossos de secundària, però no pensen modificar l’oferta ni implementar més mesures que no siguen la reducció lectiva tal i com la tenen planificada (19h el curs que ve i 18h el curs següent).
En els pròxims dies, la Conselleria farà arribar als sindicats el calendari de negociació definitiu per al present curs. STEPV farà el seguiment del compliment del calendari i insistirà en la negociació dels temes més urgents per tal de millorar les condicions laborals del professorat i l’escola pública.

Propostes de la Conselleria d’Educació

Propostes de STEPV


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR