Meses de negociació

STEPV aconsegueix millores en la normativa de comissions de serveis

També s’ha tractat el banc de llibres en la Mesa Sectorial

dilluns 09 maig 2016 17:14 h

Aquest matí s’ha tancat la negociació en la Mesa Sectorial de les comissions de servei, normativa per la qual el professorat amb destinació definitiva pot canviar de centre de manera provisional. A més, enguany la Conselleria ha proposat dues convocatòries diferenciades entre les comissions de servei per motius mèdics i socials (les més freqüents entre el professorat) i les comissions que responen a necessitats especials dels centres educatius (aules CiL, centres de reeducació i penitenciaris, unitats hospitalàries, SPEs, CAES, el CEED (educació a distància) i les residències del complex de Xest i de Castelló).
La versió definitiva d’ambdós documents arreplega demandes històriques del sindicat, com ara l’establiment d’un barem públic que done al professorat garanties de transparència del procés, i el fet que el funcionariat en pràctiques que obtinguera una plaça definitiva en el concurs de trasllats poguera participar.

La normativa del banc de llibres suposa una càrrega més de treball sobre les esquenes dels docents

Així mateix, l’admnistració ha acceptat algunes de les esmenes que STEPV ha fet, com ara augmentar l’edat de fills/es a càrrec al 12 anys (i no 6); eliminar la penalització d’interrompre els serveis efectius si s’obté la comissió de servei; no restringir les comissions de servei per necessitats especials a persones que porten 2 anys al seu destí definitiu (la qual cosa limita excessivament el professorat que pot optar-ne, cosa que és especialment greu en el cas d’aules CiL, CEED i SPEs); rebaixar la puntuació de les llengües estrangeres en les comissions per necessitats especials (ja que el coneixement d’idiomes no és rellevant per la tasca pedagògica de les aules CiL, dels SPES o de les residències); o eliminar la puntuació mínima al barem de les comissions especials per poder passar a la segona fase.
Algunes de les esmenes, però, no han sigut incloses en la normativa. Pel que fa a les comissions mèdico-socials, el Sindicat demanà eliminar la restricció a participar a les persones que tinguen una destinació definitiva a menys de 50 km del domicili (ja que en casos com malalties greus pròpies o de familiars les condicions laborals del professorat fins i tot una distància curta pot significar un entrebanc). No obstant, la Conselleria ha rebaixat a 40 km, i queden excloses d’aquesta restricció les malalties pròpies greus i les malalties greus de fill/es de famílies monoparentals. No s’ha acceptat per part de la Conselleria ampliar la malaltia de familiars de 1r grau a 2n grau i eliminar totalment el límit al barem de la formació pedagògica a aquelles activitats realitzades només des de fa 5 anys: finalment, es consideraran els mèrits de formació a aquelles realitzades en els últims 7 anys.
A més, STEPV ha exigit a l’administració que pose solució a la problemàtica específica de les especialitats d’anglés i francés d’EOI, ja que en Alacant hi ha hagut un dèficit de places en el concurs de trasllats en gran part derivat del fet que les EOI de Dènia i Oriola no tenen decret de creació publicat.
La segona part de la Mesa ha estat centrada en l’esborrany del Banc de Llibres, estretament relacionat amb el programa Xarxa Llibres. Ja quan es va anunciar el programa Xarxa Llibres, abans de començar el curs, STEPV manifestà reticències respecte del model (que deixava de banda el treball per projectes) i sobre l’impacte en les condicions laborals del professorat. Segons el Sindicat, la normativa tractada hui suposa una càrrega més de treball sobre les esquenes dels docents, ja que els centres s’han d’encarregar de la revisió dels llibres (tot decidint si estan en bon ús o si s’han de renovar), la creació d’una base de dades amb tots els materials del banc (amb una aplicació informàtica proporcionada per la Conselleria), el repartiment dels lots de llibres a l’alumnat, la guarda i custòdia al centre, etc. En resum, tot un seguit de tasques burocràtiques afegides a les que ja han de fer els centres docents i que suposen una càrrega extra de feina per fer funcionar un model que no es va consensuar amb tota la comunitat educativa.
El Sindicat ha demanat que l’administració pose tots els mitjans materials i personals (PAS als centres d’infantil i primària, administratius/ves dels ajuntaments, participació més activa de les famílies en el procés, etc) perquè es puga dur a terme el banc de llibres i que no siga de nou el professorat qui porte endavant una iniciativa d’aquest tipus de manera voluntària.


Comentaris

Manuel Manzanaro Garcia

09 maig 2016 / 21:06 h

En el cas dels conservatoris, hi ha moltes places sense cobrir que no ixen a concurs i seràn ocupades presumiblement mitjançant comisions de servei (a més per no perjudicar als interins que ocupen les places en propietat d’aquestos professors que tots els anys demanen comissió).
Que criteris serguiran per a donar-las? Han pensat en això?


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR