Meses de negociació

STEPV abandona la Mesa Tècnica per la mala fe negociadora de la Conselleria

La resta de sindicats també han abandonat la Mesa i no s’ha celebrat

STEPV

dimarts 17 març 2015 11:46 h

Divendres passat, la Conselleria d’Educació va convocar Mesa Tècnica per a avui amb la intenció de negociar temes tan importants com el currículum de secundària i batxillerat i les plantilles de secundària, batxillerat i FP.

El Sindicat convocarà les assemblees de professorat pertinents la setmana que ve per a tractar els temes de negociació

STEPV ja va manifestar en eixe moment la seua oposició a celebrar just després de les festes de la Magdalena a Castelló i en plenes Falles a València, una negociació tan important sense temps perquè els claustres puguen discutir la normativa amb tranquil·litat i sense temps perquè el Sindicat convoque les assembles informatives i de consulta al professorat.
En la Mesa d’avui, STEPV ha demanat que s’ajorne i ha fet una proposta de calendari de negociació dels temes proposats que s’iniciaria després de Pasqua, perquè el professorat treballe en condicions la documentació i faça les aportacions corresponents. A més, també ha reclamat per escrit i oralment en la Mesa, la constitució de la nova Mesa Sectorial després de les eleccions sindicals del 4 de desembre, perquè tres mesos i mig després encara no s’ha constituït.
Finalment, el Sindicat ha recordat que ha guanyat una sentència en el TSJ Valencià, ratificada recentment pel Suprem, que anul·la les plantilles actuals de secundària i FP de 2010 per la mala fe negociadora de la Conselleria d’Educació.
El TSJ donava la raó a STEPV i reconeixia la mala fe negociadora de la Conselleria perquè no va donar temps suficient per a tractar la documentació “donada la transcendència de les matèries a negociar”.
La situació que vam viure en aquell moment s’està repetint ara, però agreujada perquè una part important del professorat no està als claustres i no pot treballar en condicions la normativa.
La Conselleria repeteix l’estratègia de negar als sindicats i al professorat la negociació en condicions de temes que afecten greument els llocs de treball i, per tant, les seues condicions laborals.
La resta de sindicats també han sol·licitat l’ajornament de la mesa per treballar la documentació amb temps.
Com que la Conselleria ha insistit en la negociació, tots els sindicats han abandonat la Mesa Tècnica.
El Sindicat convocarà les assemblees de professorat pertinents la setmana que ve per a tractar els temes de negociació i actuarà en conseqüència si la Conselleria no està disposada a pactar un calendari de negociació coherent i amb garanties.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR