Mobilitzacions

Seguiment massiu de la vaga i protagonisme de les famílies

Des de bon matí l’educació valenciana crida de forma contundent NO A LA LOMQE i NO A LES RETALLADES EDUCATIVES

Un moment de la manifestació a Castelló aquest matí

dijous 09 març 2017 15:53 h

D’acord amb les primeres dades recollides fins a les 11 del matí i amb gairebé el 20% de centres educatius consultats, la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic qualifica d’èxit la vaga educativa contra la LOMQE i les retallades en educació.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic agraïm a la comunitat educativa l’esforç realitzat

Encara de forma aproximada s’estima que el seguiment de l’alumnat de secundària, ensenyaments no obligatoris i universitat supera el 90%, de les famílies i alumnat de primària al voltant del 70% i del professorat d’ensenyament públic no universitari de tots els nivells al voltant del 40%.
Distingit per sectors i nivells: el professorat de primària ha secundat la vaga en un 40%, de secundària en un 30% i d’ensenyaments especialitzats en un 45%.
Per províncies, destaca València amb més d’un 42%, després Alacant amb més del 36% i Castelló 29%.
També destacable és que les universitats públiques s’han paralitzat en la seua pràctica totalitat.
Hi ha hagut també piquets informatius i cercavila a les portes de la UPV, de centres de la UV, de la coordinadora d’educació Malva-Rosa, a l’IES Lluis Vives i de la Plataforma d’Ensenyament Públic de Camp de Morvedre.
A partir d’ara s’esperen mobilitzacions massives convocades per l’estudiantat pel matí i per tota la comunitat educativa a la vesprada. La Plataforma donarà dades definitives del seguiment de la vaga i de les manifestacions a les capçaleres de les mobilitzacions convocades a la vesprada. La conclusió és clara: el govern estatal ha de derogar la LOMCE i les lleis educatives neoliberalitzadores i de retallades educatives tal i com exigeix la comunitat educativa unànimement.
Les organtizacions que conformem la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic agraïm a la comunitat educativa l’esforç realitzat i animem totes les persones que estimen l’educació a sumar-se a les mobilitzacions convocades per fer encara més palès el nostre rebuig a l’actual política educativa estatal i la necessitat d’un veritable pacte educatiu.


Comentaris

Alejandro Vazquez Felipe

09 març 2017 / 18:41 h

Estimad@s compañer@s. En mis 10 años como docente es la primera vez que no secundo una huelga y es por una sencilla razón: la veo inútil en estas condiciones.  Un día de huelga lo único que le supone a la administración es un día de ahorrarse muchos sueldos. Yo,  sinceramente,  no volveré a secundar ninguna huelga que considere inútil y sí que secundaré hasta la extenuación una huelga indefinida en donde por fin dejemos de hacer cosquillas al gobierno y les ganemos el pulso. O demostramos contundencia o se nos ríen en la cara. Ahí lo dejo para la reflexión. Salud y fuerza siempre.


Alejandro Vazquez Felipe

10 març 2017 / 07:24 h

Sin ir más lejos de lo que se nos ríen en la cara,  el comentario del ministro de educación respecto a la huelga.  No tiene desperdicio para comprobar que son una apisonadora y que o les plantamos cara de igual a igual o acaban cachondeandose jactandose y diciendo cosas como “el seguimiento de la huelga ha sido minoritario,  normal porque no se qué razones tiene ahora para hacerla,  ahora que vamos bien”, o alguna barbaridad semejante que no recuerdo al pie de la letra.


STEPV

10 març 2017 / 12:38 h

Hola Alejandro,
No és novetat que l’administració menystinga la comunitat educativa i intenten minimitzar l’impacte de la vaga o de qualsevol mobilització. Amb això ja comptem perquè és el tarannà d’aquest govern.
Dit això, allò més important és el que planteges sobre la vaga indefinida. Nosaltres no descartem cap tipus de mobilització i caldrà veure com es desenvolupa el pacte educatiu i la possible nova llei educativa per fer la valoració corresponent i acordar assembleàriament el tipus d’acció que caldrà convocar en cada moment. En el cas de la vaga d’ahir vam acordar sumar-nos a la proposta de la Plataforma Estatal en les assemblees que vam convocar a l’efecte. Altres vegades hem convocat vagues de més durada, amb seguiments i resultats desiguals, però que consideràvem necessàries convocar.
Així i tot, nosaltres pensem que la jornada de vaga d’ahir va ser útil, perquè li va traslladar al govern i als partits que estan negociant el pacte educatiu que encara estem mobilitzats i que cal comptar amb la comunitat educativa per consensuar qualsevol pacte i/o llei educativa. Qui no ho tinga en compte sap que la mobilització continuarà.
Gràcies per la reflexió que has traslladat. Continuem parlant.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR