Retallades

Retallades a les EOI: al voltant de 244 grups eliminats, 8450 places d’alumnat menys i 61 docents desapareixen!

Conselleria intenta justificar les retallades a les EOI amb l’eufemisme de la “optimitzación de recursos”

dilluns 15 abril 2024 12:26 h

Ahir diumenge 14 d’abril e 2024, Conselleria publicava una nota de premsa precipitada en un intent desesperat d’aturar les mobilitzacions i l’extraordinari rebuig públic que estan provocant les retallades plantejades als “forecast” enviats recentment a les EOI del País Valencià pel curs 2024-2025.
A dita nota de premsa, publicada exclusivament en Castellà, Conselleria intenta justificar aquestes retallades amb arguments parcials i informacions que no coincideixen amb la realitat de les dades que alguns centres han fet arribar a STEPV.

STEPV instem a tot el professorat i alumnat de les EOI del País Valencià a sumar-se a la concentració de 17 d’abril a Conselleria

En eixe sentit tot apunta a la falsedat d’algunes afirmacions com ara que les retallades no haurien de comportar cap desplaçament de docent o supressió de places. Al Sindicat li consta que hi ha centres on hi ha professorat funcionari de carrera que perdrà la seua plaça definitiva i altres en els quals les retallades comportaran que aquest funcionariat de carrera no puga completar horaris. Això sense parlar de la quantitat de professorat interí que directament es quedaria a l’atur o el alumnat que ja no podrà estudiar o continuar estudiant afectant a diferents idiomes i nivells.

Per la informació que els centres han anat analitzant, de moment l’abast de les retallades comportaria de manera desigual afectacions a una gran part de les EOI arreu del País Valencià amb un total de 244 grups eliminats, 8540 places menys disponibles per l’alumnat i al voltant d’unes 60 places o docents que es queden fora del sistema o sense feina. De fet l’afectació de les retallades a algunes Escoles queda relativament distorsionat ja que l’oferta dels grups que impartia l’EOI VV s’han redistribuït creant una falsa impressió de creixement.

Lamentablement Conselleria continua sense facilitar dades concretes de cap centre malgrat la demanda que STEPV va fer de manera formal a la Direcció General de Centres i al Servei de Relacions Institucionals de Conselleria el passat dijous 11 al matí. En eixa mateixa comunicació el Sindicat sol·licitava una reunió urgent per parlar de totes les problemàtiques associades a les propostes de retallada però a hores d’ara continuem sense resposta.
Des de STEPV instem a tot el professorat i alumnat de les EOI del País Valencià a sumar-se a la concentració convocada dimecres 17 d’abril a les 13’30 a la porta de Conselleria (Campanar 32 València). També animem al professorat a participar de les assemblees sobre la convocatòria de vaga general en l’ensenyament, convocada per STEPV.

STOP a les retallades d’idiomes i nivells a les EOI del País Valencià!

Etiquetat com a

retallades eoi

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR