Meses de negociació

Resum de la Mesa Sectorial sobre la regulació de diferents procediments derivats dels decrets de currículum de ESO i Batxillerat

S’ha tractat la proposta d’Ordre que regula els procediments derivats dels decrets 107/2022 i 108/2022 que estableixen els currículums de Educació Secundaria Obligatòria i Batxillerat, així com l’organització i el funcionament del Batxillerat nocturn i a distancia.

dissabte 06 maig 2023 12:06 h

El 4 de maig va tindre lloc la Mesa Sectorial per abordar diferents procediments per contemplar mesures per a l’alumnat que compagina estudis de Música i Dansa i l’alumnat que tinga la condició d’esportistes d’elit, també a l’ordre es determina els diferents procediments per trasllat de matricula en les diferent etapes educatives, les proves extraordinàries per l’obtenció de titulacions de graduat de secundària o de batxillerat.

STEPV ha plantejat la necessitat d’augment de professorat, de recursos materials i didàctics

Igualment la proposta d’ordre concreta els procediments relacionats en la constitució de grups, el procediment de sol·licitud i autorització dels Programes de Diversificació Curricular,  Programes d’Aula Compartida i aspectes relatius a la regulació de les matèries optatives en ESO.
Respecte a l’etapa de Batxillerat s’estableixen criteris i procediments, per cavi de modalitat, canvi de llengua estrangera, per cursar únicament matèries comunes durant l’etapa i per sol·licitar la repetició completa de segon curs de batxillerat.
L’ordre estableix igualment el procediment per implementar les matèries optatives de disseny propi al batxillerat.
Determina l’organització i funcionament de l’etapa de Batxillerat en règim nocturn, l’autorització i l’accés de l’alumnat a aquesta modalitat, així com la mobilitat entre el règim nocturn i diürn. També estableix l’organització i el funcionament de l’etapa de batxillerat en règim a distància: accés, organització, avaluació i promoció, així com l’atenció a l’alumnat en aquest règim.
STEPV ha plantejat a banda d’alguns aspectes tècnics de l’articulat la necessitat d’augment de professorat, de recursos materials i didàctics per poder fer efectives les mesures que es proposen i més concretament els programes d’aula compartida per la prevenció i reducció de l’absentisme i l’abandó escolar de l’alumnat que estiga en risc d’exclusió social. Aquest Programa d’Aula Compartida contempla treballar l’àmbit acadèmic i a l’àmbit d’aula taller, amb participació de professionals i agents socials, sempre amb la coordinació dels diferents departaments i del departament d’orientació.
Torn obert
Al torn obert de paraula el Sindicat ha demanat la convocatòria urgent de Mesa Sectorial amb presència de la DGPLGM, de la DG de Centres i de la DG de Personal Docent per fer balanç  del primer curs de l’EOI Virtual. STEPV planteja la necessitat de crear seccions d’EOI Virtual a les Direccions territorials d’Alacant i València. D’altra banda recordem que des de febrer de 2022 està pendent de negociar l’Ordre d’Ordenació Acadèmica i que segons el darrer calendari actualitzat de negociacions (lliurat a la junta de portaveus) estava prevista per febrer de 2023. De la mateixa manera volem remarcar que el Grup de treball Repensem les EOI no s’ha reunit en tot el curs.
STEPV ha proposat que davant la previsió d’altes temperatures que es preveu, s’envie a tots els centres educatius les instruccions de la Direcció General d’Infraestructures de 26 d’abril de 2023 que estan publicades a la web de l’esmentada Direcció General. El sentit d’aquestes instruccions concreta les condicions tèrmiques a les aules dels centres educatius i els procediments i recursos per millorar el confort tèrmic dels diferents espais dels centres.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR