Meses de negociació

Rebuig sindical a la creació de rànquings a partir de les proves diagnòstiques

STEPV recorrerà contra l’ordre si no es modifica la possibilitat que s’accedisca a la informació de les avaluacions

dijous 22 novembre 2012 16:35 h

Els cinc sindicats de la Mesa Sectorial han exigit la retirada de l’article 15.4 de l’esborrany d’ordre que regula les avaluacions diagnòstiques que s’ha començat a negociar aquest matí en Mesa Tècnica. Aquest article, com ja va denunciar dimarts STEPV, permet l’accés de les famílies als resultats de les avaluacions diagnòstiques abans de matricular els fills i filles al centre educatiu. Això permetrà que les famílies que encara no formen part de la comunitat educativa del centre puguen elaborar rànquings de centres i fer-les públiques, cosa que prohibeix explícitament la LOE en l’article 144.3.

Educació no mostra intenció de retirar la mesura

A més, la Conselleria ha anunciat que pretén establir el districte únic al País Valencià, de manera que les famílies podran sol·licitar la matriculació dels fills i filles en qualsevol centre educatiu. A més, si disposem de la informació de les avaluacions diagnòstiques, es crearan en la pràctica –en l’àmbit del sistema educatiu públic– dues xarxes de centres segons els resultats de les competències bàsiques de l’alumnat, que se sumaran a la triple xarxa existent actualment: pública, privada i privada-concertada.
L’administració ha defensat aquesta mesura i no ha mostrat intencions de retirar-la, malgrat la petició unànime de tots els sindicats, fet que demostrarà, si no retira aquest punt, la manca de voluntat d’assolir acords amb els representants del professorat.
D’altra banda, STEPV considera que els centres avaluen constantment l’alumnat, per això entén que aquestes avaluacions de diagnòstic, que s’apliquen en 4t de primària i en 2n d’ESO, no són necessàries. Si tenim en compte, a més, que la LOMQE imposarà revàlides en 6è de primària i en 4t d’ESO, els projectes educatius dels centres es veuran greument afectats per l’obligació d’atendre totes aquestes proves que, després del seu pas per la Mesa Tècnica, tenim més clar que serviran per a crear rànquings de centres i una configuració, en la pràctica, de centres segons el rendiment de l’alumnat.
Per totes aquestes raons, el Sindicat ha demanat la retirada d’aquesta proposta d’ordre i ha demanat a l’administració que es dedique a atendre les peticions de la comunitat educativa per millorar la qualitat de l’educació –que no requereix realitzar proves de diagnòstic– i que pose fre a les retallades de beques per a l’alumnat –transport, menjador escolar, materials, etc.– i de professorat, que també són indicadors de la qualitat de l’ensenyament.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR