Professorat interí

Proposta del Ministeri d’Educació d’unificació de criteris per al concurs de mèrits establert en la llei Iceta

Inclou també una proposta concreta de barem de mèrits unificada per a tots els territoris i els criteris de desempat

Seu del Ministeri d'Educació a Madrid

dijous 12 maig 2022 12:14 h

El Ministeri d’Educació ha enviat una proposta d’unificació de criteris per part de tots els territoris de l’estat per al concurs de mèrits, ja que les persones participants poden optar a diverses especialitats i a diverses comunitats autònomes

Consulteu el document per a conéixer la proposta de mèrits i desempat.

El document enviat, que podeu descarregar-vos més a baix, inclou també una proposta de barem de mèrits més concreta que la definida en la modificació del RD 276/2007 i una proposta de desempat. Recordem que la Conselleria d’Educació té marge d’afegir mèrits en l’apartat Altres Mèrits. Si no fora així, seria una ingerència a les particularitats dels territoris. Consulteu el document per a conéixer la proposta de mèrits i desempat.
El procediment que proposa el Ministeri, en resum, és el següent:
- Presentació d’instàncies: en el propi territori (no caldrà enviar instàncies diferents si s’opta a territoris diferents).
- Tria d’especialitats i comunitat autònoma: caldrà una instància per cada especialitat a la qual es vol optar i, dins d’aquesta, es triarà la comunitat o comunitats autònomes per ordre de preferència d’adjudicació (sempre i quan s’oferisquen places).
- Baremació: cada comunitat autònoma baremarà les instàncies rebudes en el seu territori.
- Desempats: s’estableixen els següents criteris de desempat:
1.- Puntuació total.
2.- Puntuació total en cada apartat en l’ordre d’aparició en el barem.
3.- Puntuació total de cada subapartat de segon nivell en l’ordre d’aparició en el barem.
4.- Puntuació de cada subapartat de tercer nivell en l’ordre d’aparició en el barem.
5.- Nombre de petició dins de la sol·licitud (preferència del participant).

- Tria de plaça: en cas que una persona siga adjudicada per diverses especialitats o en diverses comunitats autònomes ha de triar una única plaça per especialitat i territori. Hi haurà un termini per a la renúncia a les altres places adquirides.

Consulteu ací la proposta del Ministeri

STEPV considera que ni la llei Iceta ni la proposta de barem de mèrits ni les places que està proposant la Conselleria d’Educació consolidaran la totalitat del professorat interí, perquè les places oferides s’ajusten a una llei que consolida un determinat nombre de places, i no a les persones ja que les ofertes són obertes i de resultat incert.

Consulta ací la nota de premsa de la Confederació d’STES


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR