Meses de negociació

Mesa Sectorial sobre les places en els processos d’estabilització de la llei Iceta

Finalment s’oferiran 9.150 places entre oposicions i concurs de mèrits dins els processos d’estabilització de la llei Iceta

dimarts 10 maig 2022 17:33 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar les places que s’oferiran en els processos d’estabilització derivats de la Llei Iceta. Ahir a última hora de la vesprada la Conselleria va enviar un nou document en el qual s’incrementaven les places d’estabilització. En resum la proposta global de places és la següent:

- Places existents a qualsevol procediment de selecció, dins o fora de la llei Iceta: 10146 places.
- Places per a concurs oposició dins la llei Iceta: 1597
- Places per a concurs de mèrits dins la llei Iceta: 7553
- Places disponibles fora de la llei Iceta per a futurs procediments de concurs oposició: 996 places
Per tant, les places dins la llei Iceta sumen 9.150, entre oposicions i concurs de mèrits.
Aquestes seran les places que definitivament, tret d’alguna revisió d’última hora que, en principi no modificarà substancialment l’oferta, s’oferiran entre 2023 i 2024 (tret de les 996 que, en principi, s’oferiran a partir de 2025.
La Conselleria ha explicat que l’oferta s’ha fet estudiant plaça per plaça per ajustar-se a la llei Iceta i que han anat al màxim possible de places que es poden oferir en els procediments selectius pròxims.
STEPV ha començat la seua intervenció agraint l’esforç de la Conselleria per a atendre les peticions del sindicat (en la primera reunió vam detectar errades en les places per al cos de mestres que s’han corregit i vam demanar que es concretara exactament quines places s’oferirien en concurs de mèrits perquè no quedava clar en els quadres inicials facilitats). Seguidament el Sindicat ha demanat la revisió d’algunes especialitats, com Física i Química, quant a les places que s’oferiran en el concurs de mèrits, ja que es troben a faltar 84 places. La Conselleria ho revisarà i, en cas d’alguna errada, revisarà la resta d’especialitats, ja que s’han fet servir els mateixos criteris per a determinar l’oferta.
Cal dir que la determinació de les places per a oferir en concurs de mèrits és complexa, ja que cal combinar, especialitat per especialitat, les places existents abans de l’1 de gener de 2016, amb les places ocupades posteriorment per professorat interí amb una relació «contractual» anterior a 2016, fet que als sindicats els complica molt el seguiment exacte de les places a oferir.
Sobre els temps parcials, que s’ofereixen com a itineràncies, el Sindicat ha demanat una revisió per intentar completar una plaça, especialment en ensenyaments artístics, per tal que s’afegisca a l’oferta de places d’estabilització, fet que també es revisarà, sempre i quan la suma dels temps parcials sume un temps complet.
Quant a les places per diversitat funcional, la Conselleria ha explicat que en el concurs de mèrits hi ha tres possibilitats que s’està estudiant pels serveis jurídics del conjunt de les administracions ja que, davant el procediment extraordinari que no s’ha convocat mai recentment com és el concurs de mèrits, tenen dubtes de com s’ha d’aplicar. Les tres possibilitats són: que el 10% de places que s’han de reservar es repartisquen entre les grans especialitats, que es repartisquen de forma proporcional entre totes les especialitats o que la reserva siga només per al concurs oposició i no per al concurs de mèrits. STEPV ha plantejat que el concurs de mèrits és un procediment selectiu més i, per tant, també ha de contemplar aquesta reserva. La Conselleria ha contestat que quan tinguen la resposta dels serveis jurídics informaran als sindicats.
Quant al calendari d’aplicació dels procediments, encara no està tancat, perquè ara han estat treballant les places, però com han informat fins ara, possiblement primer serà el concurs de mèrits i després el concurs oposició, tot i que encara està per determinar definitivament.
També s’ha plantejat la situació del professorat tècnic d’FP. Com sabeu, el cos de PTFP s’ha declarat a extingir i, per tant, no es poden convocar processos selectius en aquest cos, però estem esperant que el Ministeri d’Educació establisca el procediment perquè aquest professorat amb titulació universitària s’adscriga al cos A1 de secundària i s’acabe de configurar el cos d’Especialistes en Sectors Singulars d’FP que recollirà les 10 especialitats que el configuraran. En la proposta de decret d’oferta ja apareixen separats però si el Ministeri no publica el decret definitiu, la Conselleria publicarà el decret amb sectors: cos de mestres, cos de secundària i altres cossos, perquè no podrien publicar un decret autonòmic amb la distinció dels cossos d’FP mentre no es publique el decret per part del Ministeri.

Consulta ací la proposta de Conselleria


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR