Professorat interí

“No és cert que amb menys mitjans es puga fer la mateixa feina i amb la mateixa qualitat”

L’assemblea del professorat interí d’Alacant, en sentada permanent als Serveis Territorials, s’entrevista amb el Director Territorial i convoca una concentració per dimarts 17.

dijous 12 juliol 2012 09:08 h

A l’entrevista acudiren tres docents interins en representació de l’assemblea i el president de la Junta de personal d’Alacant. El Director Territorial als va dir que el proper dimarts 17 de juliol els tornaria a rebre per donar-los dades sobre vacants i l’abast de les retallades a la povincia d’Alacant.
Després, unes 60 persones van fer una assemblea la seu dels Serveis Territorials i, entre altres coses, van acordar una concentració el dimarts 17 a les 11 per presentar conjuntament els recursos contra el cesament i recolzar a la gent que entre a parlar amb el Director Territorial.
Des de dilluns 2 hi ha un grupet d’unes 10 a 15 persones que de manera permanent fan una sentada al hall dels Serveis Territorials
Reproduïm el comunicat de l’assemblea permanent d’interines/-es de la dt d’Alacant
A continuació reproduïm el comunicat de l’assemblea:

El col·lectiu de docents interins constituït en Assemblea Permanent des del dia 2 de juliol en aquesta Direcció Territorial d’Alacant, i prèvia cita concertada amb el director territorial d’Educació d’aquesta província per al dia 10 de juliol de 2012 a les 9 hores, a través de la Coordinadora d’interines/-es i amb el suport de la Junta de Personal Docent No Universitari ha decidit:
a. Comunicar i fer visible i patent davant aquesta DT el malestar i els problemes que generarà i ha generat ja el DL 1/2012 de 5 de gener de mesures urgents del Consell, així com el desenvolupament i aplicació del RD 14/2012 del govern central (massificació d’aules i augment de la càrrega lectiva del professorat), amb greus conseqüències en la qualitat de l’ensenyament dels centres de la província i una molt important pèrdua de llocs de treball docents que incrementarà de forma important les xifres d’atur en aquesta Comunitat i en aquest país.
b. Fer constar el nostre profund malestar per l’incompliment dels terminis establerts en els nomenaments dels funcionaris que van obtenir vacant amb data de 1 setembre 2011, i als quals la seva credencial nomenava en qualitat de funcionaris interines/-es fins al 31 de agost de 2012, considerant que no s’han donat cap de les circumstàncies descrites en els respectius nomenaments que permeten el cessament abans de la data fixada per al mateix de 31 d’agost de 2012, amb el perjudici econòmic i laboral que això suposa, a més de la consolidació de la pèrdua d’un dret aconseguit per acords anteriors.
c. Plantejar la necessitat del col·lectiu de conèixer com afecta la plantilla i als centres la planificació educativa que ara s’està tancant centre a centre per part de la Inspecció educativa:
c.1 Sol·licitar un Mapa educatiu de la configuració de cada localitat i centre després dels ajustos de plantilla.
c.2 Conèixer Nombre de vacants perdudes en relació amb les oferides per curs 2011-12.
d. Valorar i quantificar l ‘“estalvi” econòmic que suposa l’acomiadament i la reducció de la plantilla docent davant la pèrdua de la qualitat educativa.
i. Sol·licitar de l’Administració el reconeixement que l’augment desmesurat i excessiu de les ràtios d’alumnes per aula en aplicació de les mesures de retallada del govern central i la consegüent reducció de les plantilles docents no atén a raons únicament econòmiques, sinó també ideològiques, ja que els professionals de l’ensenyament som conscients que no és cert que amb menys mitjans es puga fer la mateixa feina i amb la mateixa qualitat. Fer veure en aquesta mateixa direcció que mentre són 2,6 milions els que se suposa que s’estalviarà la Conselleria d’Educació amb aquestes mesures, des del Consell s’han hagut de pagar altres 2 milions només per muntar i desmuntar la Fórmula 1 de València.
f. Denunciar i fer visible la desinformació per part de l’Administració al col·lectiu d’interines/-es en relació a l’oferta de vacants per als actes d’adjudicació telemàtica de places per al proper curs, places que quedaran reduïdes al mínim després de l’aplicació de les retallades, especialment en tenir coneixement de la gran quantitat de companys funcionaris suprimits i desplaçats dels seus centres, el que reduirà encara més el nombre de vacants que hagen de ser oferides als interines/-es, tenint en compte a més que els processos telemàtics d’adjudicació han estat ja habilitats i estan en aquest mateix moment en curs.
g. Advertir a l’Administració de la necessitat del col·lectiu d’interines/-es de conèixer aquestes dades per poder planificar degudament el seu futur laboral.
h. Saber si des d’aquesta Administració i amb el panorama de retallades i reduccions d’una quantitat importantíssima de llocs docents es valora la necessitat de fer una oferta d’ocupació pública, i de sotmetre a tot un col·lectiu, molt nombrós, d’interines/-es a un procés telemàtic que a la vista de tot és inútil i si més no una pèrdua absoluta de temps que aquest col·lectiu no es pot permetre donada la seva precarietat i la seva important inestabilitat laboral.
i. Sol·licitar de l’Administració que de no existir vacants per a adjudicar a interines/-es, i pel degut respecte a un col·lectiu de professors que ha estat prestant els seus serveis i exercint una tasca docent en els seus respectius centres, desactive i anul·le el procés d’adjudicació telemàtic que en aquests mateixos moments està en curs.
j. Expressar el profund malestar del col·lectiu d’interines/-es pel procediment amb què se li ha estat comunicat el cessament, a través de l’habilitació d’una aplicació informàtica per descarregar-lo, que a més ha generat en moltíssims casos problemes i molta confusió. Una gran part d’aquest professorat ha hagut d’acudir i traslladar-se als Serveis Territorials de la seva província a demanar el seu propi acomiadament en mà perquè no podien descarregar-lo. Denunciem en aquest sentit l’incompliment de la normativa existent per a la comunicació individual de qualsevol acomiadament o cessament, ja que és obligació i competència de l’Administració, amb independència de la publicació en DOCV del DL 1/2012 de 5 de gener, la comunicació a títol particular i personal, i en temps i forma, dels cessaments als funcionaris interines/-es acomiadats, tal qual s’ha fet per aquesta Administració en anys anteriors.
D’altra banda, l’assemblea permanent ha acordat:
DENUNCIAR la confusió que ha generat Conselleria per la insuficient informació en relació amb el procés de cessament, que és completament diferent en funció de si l’acomiadament es produeix des d’una vacant de temps complet, des d’un temps parcial o des d’una substitució.
DENUNCIAR els problemes d’accés que torna a generar el programa de petició de destinacions per al curs que ve.
CONVOCAR a tot el professorat a la ACAMPADA DE PROTESTA que es fa a la Conselleria d’Educació de València (Av. Campanar) a partir del proper dia 9.
CONVOCAR el professorat afectat a participar en l’assemblea permanent que continuarà en la Direcció Territorial d’Alacant fins al dia de la Reunió amb el Director Territorial.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR