Meses de negociació

Mesa Sectorial sobre detecció i identificació de les necessitats específiques de suport educatiu i compensació de desigualtats

STEPV ha demanat una segona mesa per acabar de tancar la negociació

dijous 04 novembre 2021 17:26 h

Hui s’ha negociat la resolució que regularà la detecció i la identificació de les necessitats específiques de suport educatiu i de les necessitats de compensació de desigualtats.

El sindicat ha manifestat el seu rebuig a l’horari marcat per la Conselleria al professorat d’Orientació

En primer lloc el Sindicat considera que la norma posa en una vegada més damunt la taula la necessitat de flexibilitat horària que necessita aquest col·lectiu docent per adaptar el seu horari de treball a la realitat de les diferents tasques que tenen assignades. Per això STEPV ha mostrat la seua disconformitat amb la carta enviada recentment als centres educatius sobre l’horari d’aquest personal ja que l’horari d’aquest personal no té perquè coincidir necessàriament amb l’horari de la resta de professorat perquè les seues tasques són diferents. Igualment, segons la carta, han de pactar setmanalment l’horari amb la direcció del centre si tenen reunions de coordinació amb entitats externes quan no són en divendres. Això és una anomalia perquè no disposen de la flexibilitat horària necessària.
La Conselleria ha respost que enguany es mantindrà aquest horari i que de cara al proper i a la nova ordre, revisaran què cal flexibilitzar.
Respecte a la norma en sí, STEPV considera que caldria concretar prou més alguns aspectes de procediment que queden prou oberts a la resolució i necessitarien de posteriors instruccions o cartes per aclarir-los, fet que no hauria de passar i ja tenim antecedents que estan generant conflicte innecessari. L’administració ha respost que revisaran el tema perquè no es generen dubtes, encara que no tot ho podran tancar ja que alguns aspectes depenen de plataformes que estan configurant-se. Així mateix, ha informat que farà una reunió per a tot el personal orientador, per explicar tot el procediment i resoldre els dubtes. També ha aclarit, que les avaluacions prèvies a l’escolarització les faran les persones orientadores dels centres de primària, tal i com marquen les instruccions d’inici de curs. STEPV ha insistit en el repartiment equitatiu de les tasques per evitar sobrecarregar al personal.
El sindicat també considera que cal coordinació i instruccions a l’hora de prendre determinades decisions, respecte a la realització d’informes. Aquesta coordinació podria donar-se mitjançant les coordinacions territorials. 
Pel que fa al tema més polèmic de la resolució, el calendari de procediments que fixa l’1 de gener de 2022 com a data màxima per introduir i/o actualitzar les dades a ITACA 3, el sindicat ha manifestat la seua disconformitat ja que no hi ha temps material suficient per a portar-ho a terme, perquè cal tindre en compte que tots els canvis produïts en el model d’orientació, sumats a la pandèmia, també han suposat treball addicional. Més quan hi ha plantilla de personal orientador que s’ha incorporat el mes d’octubre i moltes de les proves diagnòstiques encara no estan a disposició per poder fer les avaluacions.
A més, STEPV ha insistit en la necessitat d’instruccions clares per aconseguir una matriculació equitativa de l’alumnat amb NESE i amb necessitats de compensació de desigualtats.
En el torn obert el sindicat ha tractat els següents temes:
- Nova petició d’una segona mesa per negociar la jornada escolar. A més, STEPV ha criticat durament que l’administració no haja respost a les qüestions que van plantejar als sindicats a la primera mesa, no ha convocat segona mesa i per contra sí ha convocat la comissió legislativa del Consell Escolar valencià (pas que d’inici és posterior a la negociació en mesa sectorial).
- STEPV porta temps demanant una baixada generalitzada de les ràtios, però també de les ràtios específiques per atendre a l’alumnat amb NESE i necessitats de compensació de desigualtats. Ha tractat aquest tema amb la DG d’inclusió i amb la DG de centres, així com en algunes meses de negociació. La resposta de la DG d’inclusió ha sigut que estaven revisant el tema.
- Impagament de les nòmines del personal orientador a Alacant, al·legant falta de partida pressupostària. La Conselleria ha contestat que parlaran amb la DT d’Alacant per saber què ha passat i que se solucione, perquè no és una qüestió de partides. El sindicat també ha demanat solucions per a la resta d’impagaments.
- Sobre les proves d’avaluació de NESE. Ara han arribat proves als CEE com a centres de recursos i s’ha demanat a les agrupacions de zona que les inventarien. Com es va a gestionar el préstec? Qui s’ha de fer càrrec de la despesa de la compra dels fulls de resposta i de les correccions de les proves? Resposta: és un treball puntual. Es parlarà amb les UEO per evitar la sobrecàrrega de treball. Estan treballant en una plataforma telemàtica per facilitar el préstec de proves.
- Atenció dels antics CAES per part del personal treballador social destinat a les UEO. Ara s’ha de demanar la intervenció i aquest procés està afectant a l’atenció als centres. Resposta: Els centres que ja tenien atenció haurien de seguir rebent-la (revisaran què ha pogut passar). Els centres que necessiten atenció poden sol·licitar-la enviant mail a la seua UEO. Estan treballant en una plataforma per agilitzar el procés.

Etiquetat com a

mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR