Meses de negociació

Mesa Sectorial: Fi de curs, represa de les adjudicacions i tràmits sobre permisos, llicències i excedències

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar aquests temes

dijous 16 abril 2020 16:09 h

El Secretari Autonòmic d’Educació ha informat de la reunió d’ahir amb el Ministeri d’Educació per a tancar el curs 2019/20. En eixe sentit ha explicat que avui mateix es publicarà una carta amb els acords presos en l’esmentada reunió, que enllacem ací.
- Carta
- Acords amb el Ministeri

La setmana que ve es tractaran els procediments pendents

STEPV ha plantejat alguns dubtes sobre les avaluacions i la realització de les proves extraordinàries de fi de curs en els diferents ensenyaments i ha demanat unes instruccions el més clares possible sobre l’avaluació. Igualment el Sindicat ha preguntat sobre les noves condicions de les EBAU i si ja s’ha avançat en la nova configuració d’aquestes proves.
El Secretari Autonòmic ha informat que el criteri general serà la promoció de curs i, en cas de plantejar la repetició de curs, correspondrà a l’equip docent prendre aquesta decisió que haurà d’estar justificada en benefici de l’alumne. Sobre les proves extraordinàries, si les condicions a final de curs permeten que siguen presencials es realitzaran com sempre i, si no, s’estudiarà la fórmula perquè es puguen realitzar. I sobre les EBAU, ha explicat que estan en contacte amb la Conselleria d’Universitats i s’està treballant en la proposta i s’informarà quan els treballs estiguen finalitzats, així com sobre les condicions físiques de la celebració d’aquestes proves.
El Secretari Autonòmic també ha informat, sobre la Formació en Centres de Treball (FCT), que estan estudiant la possibilitat que l’alumnat que ho desitge puga renunciar a fer les pràctiques a distància, ja siga per teletreball en empresa o tutoritzades pel centre, i les puga fer presencialment en els centres de treball quan ho autoritze Sanitat.
STEPV ha plantejat també la necessitat de reduir les ràtios i la càrrega lectiva del professorat per tal que el curs que ve es puga afrontar amb millors garanties, sense oblidar que és una reivindicació que abans de la crisi del coronavirus ja s’estava reclamant perquè les condicions actuals dificulten l’atenció al nostre alumnat.
Sobre aquest darrer tema, el Secretari Autonòmic ha informat que dependrà de la situació pressupostària derivada de l’actual crisi del coronavirus i que correspondrà al conjunt del govern valencià donar passos respecte a la demanda de reducció de ràtios, horari lectiu i amplicació de les plantilles de professorat.
Seguidament s’han tractat els altres dos temes de la Mesa Sectorial, la represa de les adjudicacions i la gestió de permisos, llicències i excedències.
Quant a la represa de les adjudicacions, la Conselleria ha explicat que no podien mantindre les adjudicacions com fins ara donada la situació de teletreball del funcionariat de la Conselleria i, per això també, la represa de les adjudicacions només podran ser un dia a la setmana, ja que no poden mantindre les dues adjudicacions setmanals ni molt menys les adjudicacions de difícil cobertura que, a més, requereixen presencialitat. També ha explicat que aquesta instrucció no modifica els procediment d’adjudicacions contínues, sinó que només contempla els canvis necessaris per poder adaptar-se a les circumstàncies actuals.
STEPV ha demanat que no s’inicien el 29 d’abril, tal i com consta en l’esborrany, és a dir, d’ací a dues setmanes, sinó la setmana que ve, ja que es reprén també l’activitat lectiva i des del 12 de març que no es convoquen adjudicacions. Aquesta ha estat una demanda de tots els sindicats de la Mesa Sectorial. La Conselleria s’ha compromés a fer tot el possible perquè siguen la setmana que ve, tot i que no poden garantir que oferisquen totes les places en aquesta primera adjudicació. Igualment, el Sindicat ha demanat que no es parle només de vacants sinó també de substitucions, ja que no consten en l’esborrany, fet que la Conselleria inclourà en la redacció definitiva.
Igualment, STEPV ha demanat que s’intente aclarir si la Conselleria dóna per fet que no es reprendran les activitats lectives presencials o no, perquè això determinarà que les persones que sol·liciten places no tindran en compte la distància dels centres respecte a les seues residències, perquè no és el mateix treballar des de casa que haver de fer desenes de quilòmetres per incorporar-se al seu lloc de treball. La Conselleria ha contestat que es preveu que com a mínim fins l’11 de maig les activitats lectives seran telemàtiques però després no poden garantir què passarà després. És a dir, pot ser que es mantinga la situació actual de teletreball fins a final de curs o potser que finalment el professorat s’haja d’incorporar físicament als seus llocs de treball en els centres educatius.
Quant a la gestió dels permisos, llicències i excedències, el Sindicat ha demanat que es puguen ajornar tots els permisos i llicències i que es puguen gaudir després de l’Estat d’Alarma. També que es valore l’anul·lació en casos excepcionals de permisos i llicències que van començar a gaudir abans del 14 de març, si el motiu pel que ho van sol·licitar ha cessat. Així mateix el Sindicat ha demanat que es reingresse a les persones que ho sol·liciten des de la data en què ho van fer i no a partir del 27 d’abril, com diu l’esborrany. La Directora General ha respost que aquestes instruccions no modifiquen el Decret de permisos i llicències, però que estudiarà les possibilitats legals en que es puguen produir canvis.
La Directora General de Personal ha explicat també que poder sol·licitar els permisos i llicències per via telemàtica, no anul·la el registre d’entrada, sinó que és una via alternativa per millorar el servei, donades les dificultats que estan tenint algunes persones.
El sindicat ha sol·licitat que, tal i com venia demanant des de fa temps, es pengen a la web tots els mails de les Direccions Territorials, així com els telèfons de contacte i ha sol·licitat un mail especific per poder contactar directament els equips directius dels centres educatius. Igualment ha sol·licitat que es done resposta a tots els mails enviats, el més prompte possible, ja que són moltes les persones que no han rebut encara resposta i que es facilite l’accés al mail de gva a aquelles persones que en aquest moment no poden accedir-hi per motius diversos.
En el torn obert de paraules, la Conselleria ha explicat que ens convocaran a una nova Mesa Sectorial d’Educació la setmana que ve per a tractar els procediments pendents (selecció direccions, proves PUC de les EOI, comissions de serveis, capacitació en valencià i C1, oposicions convocades i pendents de concreció, etc.).
El Sindicat ha preguntat sobre el concurs de trasllats, ja que aquesta setmana s’haurien d’haver publicat les vacants definitives, sobre les proves mèdiques pendents del funcionariat en pràctiques, la resolució dels recursos a les oposicions de 2019 i ha demanat la convocatòria de la comissió de seguiment de l’acord de professorat interí i també ha sol·licitat la possibilitat d’establir permisos perquè el professorat que té llogat un pis en la seua localitat de treball puga desplaçar-se per recollir material indispensable. Igualment, el Sindicat ha mostrat la seua preocupació quant a l’admissió d’alumnat, que ara s’ha de principalment de forma telemàtica, respecte a les famílies que no tenen mitjans digitals.

La Conselleria ha contestat el següent:

- Concurs de trasllats: s’ha continuat amb el procediment i les vacants definitives es publicaran la setmana que ve, el 22 d’abril.

- Funcionariat en pràctiques: si no es poden fer els informes mèdics per la situació actual es buscarà una solució.

- Recursos oposicions 2019: de moment no poden treballar en eixe sentit.

- Admissió alumnat: estan treballant el calendari d’admissió i posaran punts de gestió per a facilitar a les famílies que no disposen de mitjans telemàtics poder fer la petició a centre.

Etiquetat com a

mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR