Meses de negociació

Les vacants en les adjudicacions de juliol es coneixeran abans de tancar-se el programa

Conselleria accepta aquesta proposta de STEPV. És una reivindicació històrica del Sindicat des que les adjudicacions són telemàtiques

STEPV

dimecres 28 maig 2014 17:33 h

La Conselleria ha acceptat la petició de STEPV per tal que el professorat conega les places vacants que s’oferten en les adjudicacions de juliol de professorat provisional, en pràctiques, reingressat i interí.

Novament, STEPV aconsegueix millorar el procediment d’adjudicacions de vacants en el mes de juliol

El programa de peticions telemàtiques es mantindrà obert entre el 14 i el 30 de juliol. Les vacants es coneixeran el 29 de juliol, per tant, el professorat participant podrà modificar les seues peticions en funció de les vacants durant el dia 30. El resultat de les adjudicacions es publicarà el 31 de juliol.
Una altra novetat que incorpora la normativa de les adjudicacions de juliol negociada avui en Mesa Sectorial és que el programa informàtic que farà servir el professorat interí és el mateix que el de les adjudicacions contínues, que es fa servir durant tot el curs. D’aquesta manera, s’aconsegueixen dues coses. Una, que s’eliminen les quotes de participació que limitaven el nombre d’interins que podien participar; i, dos, que, com que ja han fet peticions durant el curs, no s’exclourà ningú si no participen en el procediment de juliol. Només els que van ser adjudicats en les adjudicacions de juliol de 2013 estan obligats a participar en el procediment si no volen ser exclosos. Un altre avantatge d’usar el programa de les contínues és que es podran elegir places a temps parcial combinades amb itineràncies, etc.
Novament, STEPV aconsegueix millorar el procediment d’adjudicacions de vacants en el mes de juliol. Recordem que STEPV va rebutjar la substitució de l’adjudicació presencial per la telemàtica, ja que el professorat triava a cegues, quan en les presencials sempre havien disposat dels llistats de les vacants.
Quant a la resta de procediments de provisió de llocs, la Conselleria ha informat del calendari aproximat en què tindran lloc aquestes adjudicacions, similar al de l’any passat:
- Suprimits i desplaçats: adjudicacions presencials a centre en el cos de mestres durant la primera setmana juliol i durant la segona setmana en secundària i resta de cossos. Les telemàtiques a la resta de places es realitzaran a partir del 10 de juliol en tots els cossos.
- Comissions serveis: en publicar l’adjudicació definitiva de suprimits i desplaçats (a partir del 15 de juliol, aproximadament) es publicarà la provisional de les comissions de serveis, i la resolució definitiva abans del 28 juliol.
En el torn obert de paraules, tots els sindicats han criticat, al Director General de Personal, la modificació unilateral del calendari escolar per part de Conselleria i la no negociació d’aquest tema en la Mesa Sectorial. STEPV ha anunciat que presentarà recurs per negar el dret a la negociació col•lectiva d’un tema que modifica les condicions laborals del professorat. En la intervenció del Sindicat hem criticat l’avançament del curs escolar perquè generarà dificultats organitzatives en els centres, ja que al voltant d’un 20% de la plantilla canviarà de lloc el pròxim curs, de manera que a penes tenen temps de familiaritzar-se amb el centre, l’equip docent, les característiques de l’alumnat, etc.
Així mateix, el Director General ha informat que el curs que ve es negociarà una nova ordre de calendari escolar on es tractaran les vacances i la jornada continuada.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR