Meses de negociació

Les instruccions d’inici de curs redueixen la burocràcia als centres, atenent les demandes de STEPV

El Sindicat ha estat molt dur respecte a l’horari del professorat d’orientació en els CEIP i CEE, que continua sense resoldre’s, i ha tornat a aconseguir una nova Mesa Sectorial per a tractar la qüestió

dimecres 22 juny 2022 13:25 h

Aquest matí s’han negociat les instruccions d’inici de curs d’infantil i primària per al curs 2022/23. Les principals novetats que introdueix la normativa són la reducció de la gestió burocràtica durant el curs, ja que el seguiment i l’avaluació dels diferents plans i programes es realitzaran en la memòria de fi de curs i no al llarg de curs. Igualment s’introdueixen novetats relatives a l’aplicació de la LOMLOE com les referències als nous curriculums.

S’han incorporar propostes del sindicat plantejades el curs passat en les instruccions del curs que ve

El Sindicat celebra aquest primer pas en la reducció de la burocràcia perquè és una reivindicació que fa anys que està reclamant STEPV i que comporta una sobrecàrrega de feina per al professorat i equips directius. Tot i això, el Sindicat considera que cal treballar més per aquesta reducció de la burocràcia i que els centres educatius estiguen dotats de personal administratiu i que, en cas de vacant o baixa, es cobrisquen les places de forma immediata. Actualment, els centres que tenen administratius de baixa o places vacants estan mesos sense cobrir, incrementant encara més les tasques del professorat i equips directius.
També hem valorat positivament que s’hagen incorporat demandes que STEPV va traslladar el curs passat i que s’han incorporar enguany a les instruccions, com per exemple, l’aplicació de mesures de millora als diferents plans i programes en lloc de la reelaboració de tot el document, així com un tractament més democràtic del projecte educatiu de centre.
STEPV ha criticat que no s’haja continuat amb la negociació de les plantilles docents d’infantil i primària, iniciades el mes de març, que haurien d’haver continuat per tal que el curs que ve els centres educatius milloren l’atenció educativa a l’alumnat i ha exigit reprendre la negociació. En aquest sentit també ha recordat que la normativa que regula la dotació horària per a les substitucions de les direccions i coordinacions farà 30 anys la propera setmana i que no és de rebut que els centres estiguen treballant en aquestes condicions.
Igualment, el Sindicat ha estat molt dur en l’apartat de l’horari del professorat d’orientació educativa perquè no s’ha negociat l’ordre de desenvolupament del nou Decret Orientació Educativa per a tractar les condicions laborals d’aquest professorat en els CEIP i CEE. L’aplicació del decret va ser molt conflictiva perquè la Conselleria va regular les seues condicions laborals sense negociar amb els sindicats. STEPV va poder forçar una mesa de negociació i la Conselleria va modificar alguns aspectes però que de cap manera van safister les necessitats d’aquests professorat. STEPV va convocar una manifestació el 30 de maig del professorat d’orientació i es va reunir amb la Directora General d’Inclusió Educativa en la qual es va comprometre a tractar les propostes del Sindicat en la negociació de l’ordre, que ha quedat pendent. Així i tot, el Sindicat ha fet propostes concretes en l’apartat de l’horari d’aquest professorat en el sentit d’igualar les seues condicions i horaris amb el professorat d’orientació de secundària, ja que són d’aquest cos, encara que treballen en centres de primària.
Gràcies a la intervenció de STEPV, la Conselleria s’ha compromés a convocar la Mesa Sectorial per a tractar l’ordre de desenvolupament del decret d’orientació abans que acabe el curs, quan en la primera intervenció de l’administració ha afirmat que es negociarà el curs que ve.
Quant a les reivindicacions concretes que ha plantejat el Sindicat a la normativa, destaquem les següents, d’entre moltes altres:
- Reducció a 23h lectives que no ha comportat un increment de plantilla en els centres i que les 2h de reducció no s’usen per a cobrir substitucions i no per a tasques complementàries.
- Reducció horària la professorat major de 55 anys, sense descompte de les retribucions.
- Propostes de millora quant al pla lector
- Separació de les coordinacions d’igualtat i convivència i millora de les condicions de les coordinacions.
- Concreció i flexibilització en els terminis d’elaboració de les programacions.

Torn obert

- El Sindicat ha plantejat la queixa per les errades i la manca d’informació respecte a les estades a l’estranger publicades recentment i ha exigit a la Conselleria transparència i que se solucionen les errades. El DG de Centres s’ha compromés a contactar urgentment amb la subdirecció de formació del professorat per traslladar la petició de STEPV.
- Situació actual de les proves d’aptitud pendents per les persones de Difícil cobertura i/o processos selectius d’aquelles especialitats en les quals està regulada aquesta prova per a la incorporació a borsa.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR