Mobilitzacions comarcals

L’alumnat del Sos Baynat de Castelló es revolta per les condicions de l’inici de curs

També es van suspendre les classes al Bovalar i al Joan Babtista Porcar, mentre que a l’IES Miquel Peris, es van aturar les classes una hora i mitja i es va realitzar una manifestació de protesta convocada pels estudiants. Es van produir protestes també a l’IES Matilde Salvador i per avui hi ha convocada una concentració d’estudiants a Castelló 14’30h a Conselleria d’Educació per protestar per les elevades temperatures a les aules.

L'IES Sos Baynat, ahir.

divendres 12 setembre 2014 10:30 h

Ahir a les 11h del matí l’alumnat de l’IES Vicent Sos Baynat de Castelló es va concentrar al pati de l’institut en protesta per les altes temperaturas que hi havia a les aules a causa de les condicions deficients del seu centre. Gran part de l’alumnat feia ús de ventalls per poder mitigar la calor ja que la temperatura era de 36º. L’alumnat ens ha informat que al llarg dels darrers dies alguns alumnes havien segut atesos per cops de calor, trets de l’aula i portat a zones més fresques fins que es recuperaren.

Una de les professores ha informat que a la seva classe a les 10h del matí amb les finestres i la porta oberta i un ventilador, hi havien 30º dintre de l’aula. És per això que l’alumnat s’ha alineat al pati i ha format les sigles SOS 35º amb la intenció de fer una crida per la situació d’emergència d’aquests dies. Els mateixos alumnes han convocat assemblees per nivells i més tard han fet una assemblea oberta a la qual s’ha sumat part del professorat. L’intenció era trobar solucions a aquest problema ja que en les hores més avançades del matí ni el professorat estava en condicions d’impartir classes, ni l’alumnat en condicions de rebre i assimilar coneiximents.

El sentir del professorat i alumnat present a l’assemblea ha estat unànim en demanar l’adequació de les aules per les altes temperatures ja que aquestes es poden repetir any darrere any: instal·lació de ventiladors, aire acondicionat… també hi han hagut arguments a favor d’un ensenyament més obert que no es restringira a l’espai tancat d’un aula.

Tot i que un mateix calendari per totes les comunitats autònomes no s’adequa ni adapta a la realitat de tots els territoris de l’estat espanyol, la decisió de La consellera Mª José Català d’avançar l’inici de les clases ha estat una gran errada per la qual ara paguen les conseqüencies alumnat, professorat i pares i mares.

A l’assemblea s’han pres els següents acords:

  • Enviament d’una carta de part de la comunitat escolar del IES Vicent Sos Baynat a Conselleria on s’exposen les condicions inaceptables actualmente per fer clase a les aules.
  • Enviament de cartes individuals a Conselleria sobre el mateix assumpte
  • Convocar un Consell Escolar extraordinari del Centre per què prenga decisions al respecte i acepte propostes com les fetes a l’assemblea.
  • Fer clases de 40’ seguides d’un descans de 15’ i l’hora del pati allargar-la 15’ més.
  • Finalitzar les clases a les 12 del matí.
  • Concentració davant Direcció territorial a les 14h
  • Continuar fent assemblees.

STEPV ha assistit a l’assemblea i ha assessorat en materia de salut laboral del professorat i de l’alumnat del qual és responsable. Segons l’Annex III del Reial Decret 486/1997, de 14 d’ abril, pel qual s’estableixen disposicions mínimes de seguretat i salut dels llocs de treball, s’estableix que: La temperatura dels locals on es realitzen treballs sedentaris propis d’oficines o similars estarà compresa entre 17 y 27º C. La temperatura dels locals on es realitzen treballs lleugers estarà compresa entre 14 y 25ºC. La humitat relativa ha d’estar entre 30% i 70%. En qualsevol cas, l’aïllament tèrmic dels locals tancats s’ha d’adequar a les condicions climàtiques pròpies del lloc.

STEPV ja ha denunciat els fets davant l’inspecció de treball i seguretat social de València i avui mateixa davant la Dirección Territorial d’Educació de Castelló, el Comité de Salut Laboral de Personal Docent i INVASSAT de Castelló.

Quan es va anunciar l’avançament de curs ja vam advertir dels perills que suposava fer classes en aules que no disposen els mitjans necessaris i adequats per salvar les dites temperaturas elevades que s’esperaven.

Exigim una vegada més a la Conselleria l’adopció de mesures que done les instruccions necessàries perquè, en cas de perill greu, imminent i inevitable, els seus treballadors puguen interrompre la seua activitat i, si fos necessari, abandonar d’immediat el seu lloc de treball.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR