Reforma educativa

La Plataforma Estatal per l’Escola Pública demana a Rajoy la retirada de la LOMQE

En una carta enviada al president del govern espanyol, la plataforma exigeix també el relleu del ministre Wert.

divendres 17 maig 2013 07:25 h

En la carta, la Plataforma estatal por la escuela pública considera que el projecte de reforma educativa ha merescut un amplíssim rebuig entre tots els sectors de la comunitat educativa. A més, recorda el dictamen negatiu del Consell de l’Estat: tot això suposa que l’aprovació de l’avantprojecte seria una imposició antidemocràtica que aniria contra el necessari consens que ha de tindre tot projecte educatiu.

El diàleg i el consens han estat absents en la discussió de la LOMQE

La plataforma recorda al president el compromís d’enteniment que el ministre Wert va adquirir en la seua primera intervenció en la Comissió d’Educació del Congrés de Diputats, quan va afirmar: “Nuestra voluntad de entendimiento es sincera, prueba de ello es que no hemos caído en la tentación de aprovechar la amplia mayoría que nos han confiado los ciudadanos para aprobar una nueva ley general educativa.”
En canvi, el procés de discussió de la llei ha desmentit aquestes afirmacions i ha sigut un procés on el diàleg i el consens han estat absents.
Ara, la ciuadania se sent enganyada, i ha manifestat el seu rebuig a la LOMQE en la vaga del 6 de maig. Per això, afirma en la seua carta, “es necesario desandar el camino y volver al punto de partida, de forma que se puedan cumplir sus palabras de inicio de legislatura, demostrando a los ciudadanos que aquellas no eran un engaño.”
La Plataforma Estatal per l’Escola Pública està integrada per CEAPA, el Sindicat d’Estudiants, la confederació de M.R-P., i pels sindicats STEs-I, FETE-UGT, CCOO, i CGT.
Descarrega’t la “Carta al Presidente del Gobierno de la Plataforma Estatal por la Escuela Pública” (PDF, 114KB)


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR