Mobilitzacions

La LOMQE: una llei imposada que comporta un model retrògrad

El 9 de març convoquem un vaga contra la LOMQE i per la millora de les condicions laborals.

dimarts 14 febrer 2017 11:54 h

Des del Sindicat fem una crida per a que manifestes el teu rebuig el dia 9 de març secundant la vaga i acudint a les mobilitzacions que tenim convocades en els respectius territoris.

La LOMQE, entre altres conseqüències:

  • Converteix el sistema educatiu en un mercat al més pur estil borsari, on el professorat competeix entre si per obtindre resultats comptables i quantificables.
  • Degrada la professió docent, el finançament i els drets laborals del professorat.   
  • El professorat té menys control sobre el procés i l’avaluació final del seu alumnat, ja que també en la privada s’aplica l’externalització de les revàlides des de 6é de primària i caurà en mans de professionals d’empreses i no de docents. Ens trobem amb la paradoxa que aquell alumnat que haja aprovat tots els cursos no puga obtindre el títol de secundària per suspendre l’última revàlida.
  • Permet que amb 14 anys l’alumne es desvincule del sistema educatiu sense haver assolit els objectius de l’ESO.
  • Presenta un model més propi del passat, on segrega alumnat per generar mà d’obra barata i adotzenada, i crea itineraris on s’expulsa l’alumnat que no rendisca prou amb conseqüències immediates per als treballadors/res tant de l’àmbit públic com de la privada concertada.
  • Els centres reben més o menys ajudes depenent dels resultats acadèmics obtinguts.
  • Canvia el currículum i suprimixen assignatures, fet que ens condemnarà a buidar de continguts aquestes i substituir-les per competències bàsiques; tot açò implicarà supressió de llocs de treball en l’ensenyament concertat.
  • Formació professional bàsica que porta necessàriament a una segregació de l’alumnat que el conduirà al món laboral amb una mínima formació i els exclourà de la formació reglada i de les vies d’integració. Tot açò comportarà per força una greu incidència en les condicions laborals dels treballadors.
  • Retallades econòmiques que suposen una minva en els programes educatius dels centres, augment de ràtios i horaris, desaparició de professorat de suport que no només pateixen els centres públics sinó també els concertats sostinguts amb fons públics.

Una vaga contra LES RETALLADES

Destacar per una altra banda, la vulneració sistemàtica dels acords laborals que garanteixen unes condicions de treball dignes per als professionals de l’educació.

Els treballadors de l’educació concertada han patit les mateixes retallades salarials, amb pèrdua de més d’un 25% en el poder adquisitiu, i amb el mateix augment de la ràtio en les aules que el funcionariat d’educació pública. No cal dir que tot açò compromet seriosament el temps i la qualitat de l’atenció que es pot dedicar a cada alumne i redueix, per tant, el tractament específic a la diversitat, en detriment de les possibilitats d’èxit escolar.
A País Valencià l’anterior Conselleria d’Educació s’afanyà en aplicar a colp de decrets algunes de les mesures que venen a la llei, no sols en l’ensenyament públic, sinó també en el concertat: augment de ratios, retallada d’unitats, supressió d’hores de compensatòria, supressió de programes d’atenció a la diversitat, aplicació de la FP dual, les conseqüències: increment de reduccions de jornades en docents de la concertada i en altres casos pèrdua directa d’unitats amb la conseqüent pèrdua del lloc de treball.

Evidentment, no cal dir que hem de fer tot els possible dins el marc de la legalitat vigent per que es derogue una llei que empitjora el sistema educatiu d’aquest país i hipotecarà els nostres joves a un alt índex de fracàs escolar.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR