Llengua

La decisió del Tribunal Suprem sobre la immersió lingüística és un nou atac a la llengua

El TS rebutja el recurs de cassassió presentat pel govern català i avala la imposició d’un 25% en castellà a les escoles catalanes

dimecres 24 novembre 2021 11:03 h

Ahir es va conéixer la decisió del Tribunal Suprem (TS) de rebutjar el recurs de cassassió que havia presentat el govern català contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què imposa un 25% de castellà com a llengua vehicular en el sistema educatiu de Catalunya, basat en la immersió lingüística del català. La sentència del TSJC és fruit d’una demanda de només 80 famílies del milió i mig d’alumnat que té Catalunya.

La sentència del TSJC es basa en la LOMQE, una llei que ja no existeix

Aquesta decisió del TS representa un nou atac a les competències en educació que estan descentralitzades i a les recomanacions de les institucions europees que avalen el model d’immersió lingüística com a l’idoni per a la normalització de les llengües minoritàries.
A més, la sentència del TSJC es basa en la LOMQE, una llei que ja no existeix. Per tant, no té cap sentit mantindre aquesta imposició del 25% en el marc d’una nova llei, la LOMLOE, en la qual desapareix qualsevol referència a percentatges.
És sobradament conegut que el model d’immersió lingüística és l’únic que permet que l’alumnat en territoris amb dues llengües oficials, acabe l’ensenyament obligatori amb les mateixes competències lingüístiques en ambdues llengües. Al País Valencià mai s’ha aplicat aquest model i també és sobradament conegut que la immensa majoria de l’alumnat que no ha estudiat en els programes lingüístics en valencià no aconsegueix aquest objectiu.
STEPV se solidaritza i anima al govern català i a la comunitat educativa a mantindre el model d’immersió lingüística. El Sindicat també insta al govern valencià a donar passos ferms cap aquest model, en el marc de la LOMLOE, per aconseguir la plena competència lingüística del nostre alumnat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR