Condicions laborals

La Conselleria rectifica sobre la repetició de centre en el cas del professorat interí

STEPV alertava que es modificaria l’ordenació de les borses i, per tant, vulnerava l’acord de 2010

divendres 02 juny 2017 11:39 h

La Conselleria d’Educació ha modificat la resolució per la qual es convoquen les adjudicacions de juliol i, finalment, ha retirat la possibilitat de repetir centre el curs que ve en el cas del professorat interí per al curs 2017/18.

El Sindicat valora positivament aquesta decisió de no aplicar la mesura de forma retroactiva

Ara bé, la vacant que obtinga el professorat interí (sempre que siga completa, no itinerant i no adjudicada d’ofici) serà per a dos cursos, és a dir, per al 2017/18 i 2018/19 en cas que no siga adjudicada en altres procediments (concurs de trasllats, comissions de serveis) i continue existint.

D’aquesta manera la mesura no s’aplicarà de forma retroactiva als qui han adjudicat en juliol de 2016 en el cas del professorat interí. En el cas del professorat provisional i en pràctiques sí que s’aplicarà la possibilitat de repetir centre el curs que ve, tot i que, qui no opte a la repetició passarà a la segona fase, juntament amb el professorat interí i mantenint la prelació. Primer triaran els provisionals, després el professorat en pràctiques i, finalment, el professorat interí.

STEPV es va oposar la aquesta mesura perquè s’havia proposat quan ja s’havien produït les adjudicacions de juliol i el professorat afectat desconeixia aquesta possibilitat a l’hora de sol·licitar centre, per tant, es canviaven les regles de joc a meitat partida. A més, en el cas del professorat interí l’aplicació d’aquesta mesura haguera vulnerat l’ordenació de les borses contemplada en l’acord de 2010.

El Sindicat valora positivament aquesta decisió de no aplicar la mesura de forma retroactiva i atribueix la rectificació a la forta oposició del Sindicat en les meses de negociació i, també, a la reunió del passat divendres amb el Conseller d’Educació, al qual se li va traslladar de primera mà les raons de la nostra oposició a la mesura.

STEPV tractarà sobre la nova redacció de la resolució d’adjudicacions la pròxima setmana en les assemblees prèvies al Consell Nacional del 10 de juny i en el propi Consell i n’estudiarà les repercussions. Així mateix convocarà les assemblees corresponents per a tractar el tema amb el professorat afectat.

Adjuntem la normativa modificada:


Comentaris

Carlos Marco Blasco

02 juny 2017 / 16:42 h

Un altre mèrit d STEPV lluitant sempre amb raonaments lògics i en defensa de tots els professors. Ara vindran, com sempre, altres sindicats apuntant-se a pìlota passada la rectificació d conselleria sobre la repetició d centre enguany del professorat interí. I deixar en les sales d professors quartilles del STEPV explicant el triomf rere la reunió tinguda amb el conseller Marzà demanant-li rectificara. ÀNIM.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR