Jornada Escolar

Conselleria publica unes instruccions sobre la jornada contínua que compliquen encara més la gestió

Urgeix una ampliació del termini presentació sol·licituds per tal d’adequar els projectes a les noves instruccions de Conselleria.

Alumnat d'una escola realitzant una activitat extraescolar

dimecres 31 gener 2018 16:48 h

A només 8 dies per a la finalització del nou termini donat per a presentar la documentació pertinent de la sol•licitud de canvi de jornada escolar per al curs escolar 18/19, el DOGV publica per sorpresa les instruccions a seguir per aquells centres que sol·liciten aquest canvi.

STEPV ja es va manifestar contrari en les meses sectorials de novembre i desembre a aquest canvi

Aquestes instruccions no han estat negociades amb les organitzacions sindicals, malgrat que STEPV havia sol•licitat informació sobre com s’aplicarien els canvis introduïts en la modificació de l’ordre de jornada, que es va negociar en dues meses sectorial en novembre i desembre. STEPV volia saber, especialment, com es gestionaria el canvi introduït quant a les activitats extraescolars, ja que s’eliminava l’obligatorietat que foren gratuïtes i se substituïa perquè no foren lucratives. Això significava que s’havien de subvencionar en determinats casos, ja que segons la normativa l’administració ha de garantir que cap alumne quede exclòs per motius econòmics.
STEPV traslladarà en la Mesa Sectorial de demà el seu malestar davant la manca d’informació sobre aquest punt i exigirà explicacions a l’administració.
Quant a les instruccions publicades aquest matí en el DOGV, recordem que tots els anys es publiquen instruccions concretes per a la sol·licitud canvi de jornada per al curs següent, però aquestes sempre han tingut un contingut relacionat amb la concreció del calendari de tot el procediment de sol•licitud, destacant com a dada important que es determina que el proper 25 d’abril serà quan se celebren les consultes a les famílies. Però les instruccions d’enguany han afegit tot un seguit d’informacions de crucial importància per a la redacció dels projectes que estaven en la gran majoria dels centres enllestits i, fins i tot, amb el tràmit exigit de votació ja realitzat en els òrgans col•legiats de participació de la comunitat educativa (claustre de professorat i consells escolars de centres).
Quant a les conseqüències d’aquestes instruccions en els centres educatius, una vegada més s’incrementarà la càrrega burocràtica als centres, ja que el procediment per tal de garantir que cap alumne o alumna quede exclòs per motius econòmics de les activitats extraescolars desenvolupades durant la jornada escolar, fora de l’horari lectiu, recaurà directament en la gestió directa de cada centre educatiu.
En eixe sentit, es regula que l’alumnat que siga beneficiari directe o amb caràcter assistencial de les ajudes de menjador escolar en els centres públics podrà realitzar fins a un màxim de dues activitats extraescolars amb tinguen cost econòmic de manera totalment gratuïta, a càrrec de les despeses de funcionament del centre. I que el cost màxim per alumne i activitat serà de 18 euros, desenvolupant-se durant almenys 2 dies a la setmana. Les instruccions li atribueixen una nova funció al consell escolar, que és la d’estudiar els possibles casos de l’alumnat que, no sent beneficiari directe o assistencial de les ajudes de menjador que tenen directament ajuda a les activitats extraescolars de pagament, i estiga en unes condicions socioeconòmiques desfavorables que facen necessari que la mesura anterior també els siga aplicable.
D’aquesta manera es trasllada la responsabilitat de determinar si les condicions socioeconòmiques de les famílies són les necessàries o no per tal que un alumne puga realitzar les extraescolars de pagament amb diners de la seua butxaca o seran subvencionades per l’administració. A més, aquestes despeses aniran a compte dels recursos propis del centre educatiu.
STEPV ja es va manifestar contrari en les meses sectorials de novembre i desembre a aquest canvi, ja que considera que és l’administració qui ha de preveure unes partides pressupostàries per a garantir la gratuïtat de les activitats extraescolars a tot l’alumnat.
El Sindicat exigeix a la Conselleria d’Educació una ampliació del termini presentació de la documentació per tal que els centres que ja tenen elaborats els seus projectes puguen adequar-se a les noves exigències de la Conselleria i tindre temps per a convocar de nou els òrgans de participació de la comunitat educativa, que han d’aprovar per 2/3 a favor els projectes que com a conseqüència d’aquestes instruccions cal que es modifiquen.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR