Jornada Escolar

STEPV anima a la comunitat educativa a participar en les votacions de jornada escolar

El Sindicat reclama que s’articule novament la possibilitat del vot diferit delegat igual que a la darrera consulta

dimarts 17 abril 2018 17:26 h

El proper 25 d’abril un total de 162 centres educatius convoquen les seues famílies a participar en la consulta per a proposar un canvi de jornada escolar (28 centres a Alacant, 20 a Castelló i 114 a València). Amb aquesta ja seran tres les consultes que s’hauran realitzat des de la publicació de l’Ordre 25/2016 per la qual es va regular la jornada contínua als centres educatius del País Valencià després d’haver iniciat la seua experimentació fins a 31 centres des del curs escolar 2013/14.

La tendència és a consolidar el model de jornada contínua als centres educatius

Aquest curs escolar ja són més del 50% els centres educatius públics que desenvolupen la jornada lectiva de forma intensiva al llarg de tot el país. En cas que els nous centres convocats a fer la consulta obtinguen l’aprovació del 55% dels vots possibles de les famílies, arribarem al 65% del centres públics amb jornada contínua. També és un fet significatiu que centres privats concertats sostinguts amb fons públics també s’estan animant a plantejar la consulta a les famílies per tal d’establir una jornada escolar diferent a la jornada partida. Aquest fet combat el fals argument que només en les escoles públiques es planteja la jornada contínua, fet que també ocorre en la resta de territoris una vegada oberta la possibilitat del canvi de jornada escolar.
Recordem que les famílies a banda de poder votar presencialment en l’horari corresponent de la mesa electoral del seu centre el dia 25 d’abril, també poden votar de forma diferida fent entrega al director/a del centre del seu vot els 5 dies hàbils anteriors al dia de la consulta utilitzant el sistema del doble sobre, és a dir, des del 18 d’abril.
Ara bé, la possibilitat de vot diferit delegat, és a dir, que una altra persona autoritzada per escrit en nom teu puga presentar el teu vot, s’ha eliminat de la resolució que regula la consulta per al present curs. En canvi, en la resolució del curs passat sí que es contemplava la possibilitat del vot diferit delegat, que fomenta encara més la participació de les famílies.
El Sindicat ha manifestat que és urgent i necessari facilitar en la normativa la possibilitat del vot diferit delegat igual que l’any passat en ànim a aconseguir la màxima participació de les famílies. STEPV anima les famílies a participar massivament a les consultes dels centres educatius on s’haja articulat per a decidir activament quin model de jornada volen per a l’escola.
El Sindicat continua exigint a la Conselleria d’Educació que deixe de posar entrebancs a l’articulació del canvi de jornada escolar als centres educatius. En aquesta línia, el Sindicat ha exigit als responsables corresponents en educació que siguen revisats diferents aspectes de la normativa com són que el percentatge de les votacions per a fer efectiu el canvi siga dels votants i no de tot el cens escolar, és a dir, el mateix criteri que a la resta de votacions com poden ser les de l’elecció de membres consells escolars de centres. També sol•licitem que es destine una partida pressupostària específica per al desenvolupament de les activitats extraescolars i que aquesta no recaiga en l’esgotament del romanent econòmic que tinga cada centre educatiu. Com també considerem crucial que abans de finalitzar el primer termini de 3 anys on es va autoritzar, concretament a 307 centres el canvi de jornada escolar, es puga renovar aquest tipus de jornada per decisió de l’òrgan de participació on estan representats tots els membres de la comunitat educativa que és el consell escolar de centre i no haver d’iniciar de nou tots els tràmits i així estalviar de gestions burocràtiques als centres educatius.
Els resultats de les darreres consultes realitzades per tot arreu del País Valencià, i l’increment de nous centres més a la sol·licitud de canvi de jornada escolar, ens fa concloure que la tendència és a consolidar el model de jornada contínua als centres educatius.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR