Meses de negociació

La Conselleria oferirà 9070 places en els procediments d’estabilització de la llei Iceta

D’aquestes 1662 per al concurs oposició i 7408 per al concurs de mèrits, tot i que encara són places provisionals

dimarts 03 maig 2022 16:45 h

Aquest matí ha tingut lloc la segona reunió del grup de treball per a tractar les places que s’oferiran en els processos d’estabilització derivats de la Llei Iceta. En aquesta ocasió la Conselleria ha llançat una proposta de places per cossos docents.

STEPV ha convocat concentracions per al pròxim 5 de maig a les tres capitals i acudirà a la manifestació del 7 de maig

La proposta, que encara és provisional, es resumeix en:

COS LLOCS DISPONIBLES CONCURS OPOSICIÓ CONCURS DE MÈRITS
MESTRES 1757 43 1714
SECUNDÀRIA 5134 1322 3812
PTFP (Sic) 1496 268 1228
EOI 160 6 154
CAT. MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES 141 21 120
PROF. MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES 168 2 166
ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY 192 0 192
MESTRES TALLER ART I DISSENY 22 0 22
TOTAL 9070 1662 7408

Segons la Conselleria els criteris fets servits han seguit escrupulosament el que marca la llei Iceta, descomptant les places que ocupa funcionariat de carrera en excedència, permís especial, alliberacions sindicals, etc, que són titulars d’una plaça.
La Conselleria ha explicat que és una proposta provisional i ha llançat una pregunta als sindicats, ja que per a les places del concurs oposició hi ha una forquilla d’entre 1662 places i 2115 places. La Conselleria ha proposat la forquilla més baixa per a l’oposició, és a dir, 1662 places i ha demanat als sindicats si hi estem d’acord. STEPV i UGT han manifestat el seu acord mentre que CCOO ha demanat que s’oferisquen a oposicions el màxim nombre de places possibles. ANPE i CSIF no s’han posicionat al respecte.
En el torn d’intervencions, STEPV ha demanat que es concrete millor el procediment pel qual han oferit aquestes places ja que crida l’atenció que les vacants que s’adjudiquen en juliol i durant el curs al professorat interí són moltes més a les que s’han oferit ara en aquesta proposta (descomptant el professorat en pràctiques, reingressat i provisional i els temps parcials). El Sindicat també ha manifestat que les dades del cos de mestres no acaben de quadrar, ja que s’està oferint un nombre molt inferior al que s’adjudiquen en juliol. La Conselleria revisarà aquestes dades, perquè tampoc els acabaven de quadrar. Per tant, en el cas del cos de mestres cal estar pendents a noves informacions la setmana que ve, quan convoquen la Mesa Sectorial per a tancar l’oferta definitiva, per confirmar o no que les dades són correctes.
El Sindicat també ha preguntat si les 5000 places Covid estan incloses en la proposta. La resposta de la Conselleria ha estat que, aquelles places que compleixen amb els requisits de la llei Iceta sí que han estat comptabilitzades.
Respecte a les 1278 places del cos de mestres que es van restar de l’oferta pública d’ocupació per a les oposicions d’enguany, la Conselleria ha informat que també s’han inclós en la proposta aquelles que compleixen els requisits marcats en la Llei Iceta.
Sobre les places del Professorat Tècnic d’FP, atenent que ara és un cos a extingir, la Conselleria ha aclarit al Sindicat que estan contemplades totes les especialitats, tant les 19 que passaran al cos A1 com les 10 que es queden en el cos a extingir, ja que encara no s’ha produït el procediment d’incorporació d’aquestes especialitats al cos A1.
Finalment el Sindicat ha demanat que es confirme que en els processos d’estabilitat previstos, tant en el concurs de mèrits com en el concurs oposició, es reservaran places de diversitat funcional com estableix la llei, fet al qual la Conselleria ha contestat que sí. STEPV també ha preguntat sobre el calendari dels dos processos, com ja va plantejar en la primera reunió. La Conselleria ha contestat que la previsió és que primer es convoque el concurs de mèrits i després el concurs oposició. I ha traslladat les dificultats que preveuen que hi haurà ja que al concurs mèrits es poden presentar milers de persones més que a les oposicions, fet que es preveu una gestió complicada per a resoldre en el poc temps que dona la llei Iceta.
Com a conclusió, el Sindicat es mostra reticent amb el nombre de places oferides, ja que considera que, per exemple, les 5000 places covid desapareixeran del sistema i, per tant, no s’acabaran d’oferir en els processos d’estabilització previstos. A més, la manera de presentar les places genera més confusió que certeses. La Conselleria ha contestat que la setmana que ve es convocarà la Mesa Sectorial per a tancar el procediment on tindrem la informació definitiva de les places.
STEPV ha convocat concentracions per al pròxim 5 de maig a les tres capitals (previstes per a avui però ajornades a dijous per les pluges) i acudirà a la manifestació a Madrid el 7 de maig per a exigir una consolidació real del professorat interí, en uns procediments que realment complisquen amb les sentències europees que exigeixen que es pose fi a l’abús de la temporalitat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR