Junta de portaveus

La conselleria es nega a tractar les condicions laborals del professorat en les negociacions

STEPV ha proposat tractar el capítol I dels pressupostos, la retirada del decret Vela i l’augment de ràtio i càrrega lectiva del professorat

dimecres 03 octubre 2012 15:06 h

Aquest matí ha tingut lloc la junta de portaveus entre els sindicats i la conselleria per tractar el calendari de negociació d’aquest primer trimestre del curs.

STEPV ha fet una primera intervenció per valorar l’inici del curs, que ha qualificat de molt complicat i caòtic per l’aplicació de les noves mesures d’augment de ràtios i d’horari del professorat i per les retallades en transport escolar i beques de menjador que castiguen milers d’alumnes. També ha exposat els problemes detectats en les adjudicacions de professorat interí i ha denunciat que moltes baixes de llarga durada continuen sense cobrir-se.
Quant als temes que ha proposat negociar el Sindicat són els següents:
- Pressuposts educació quant al capítol I de personal. La retallada plantejada pels pressuposts generals de l’estat a les autonomies i, especilament, al País Valencià, fa necessari tractar aquest tema en la mesa sectorial abans que es tramiten els pressuposts en les Corts valencianes, per evitar sorpreses en les nòmines o més retallades de professorat interí.
- Retirada del decret Vela quant als sexennis i acomiadament de professorat interí. No pot ser que al professorat valencià el castigue el govern de l’estat (eliminació de la paga extra, reducció indemnitzacions per malaltia) i es continue mantenint el decret autonòmic valencià de retallades salarials.
– Retirada del decret Wert d’augment de ràtios i d’horari de professorat. Els centres educatius han de tornar a la normalitat quant a les ràtios i la càrrega lectiva del professorat per millorar l’atenció educativa de l’alumnat que aquest curs serà molt complicada per l’aplicació d’aquesta normativa.
– Convocatòria de la Comissió de Seguiment de l’Acord d’Interins per forçar la cobertura immediata de les baixes i millorar el procediment d’adjudicacions.
La Conselleria només ha acceptat la proposta de convocar la Comissió de Seguiment de l’Acord d’Interins, però s’ha negat a tractar la resta de temes que afecten les condicions laborals del professorat.
El temes que ha plantejat l’administració aquest trimestre són els següents: concurs de trasllats, decret d’inspecció, modificació decret d’admissió d’alumnat en centres públics, ajudes socials, jornada continuada, pla anual de formació del professorat, compte formació (dins la nova ordre de formació que es publicarà en breu), selecció de subvencions a centres per programes anuals de formació, avaluació diagnòstica, mesa de directors, compensatòria-contracte programa, intercanvi llibres text i àmbits ESO.
També ha anunciat que es negociaran després del primer trimestre temes com: decret d’atenció inclusiva (constituiran grups de treball aquest trimestre), llei de formació de persones adultes (l’avantprojecte passarà de primer per les Corts), decret d’autonomia de centres, desenvolupament decret plurilingüe (la setmana que ve enviaran instruccions als centres sobre l’aplicació del decret).
Sobre alguns dels temes que planteja l’administració, com la jornada continuada, STEPV celebra que s’aborde la negociació perquè és una reivindicació històrica del Sindicat i del professorat. El Sindicat plantejarà un model de jornada que beneficie tota la comunitat educativa i no comporte més retallades de drets del professorat o de l’alumnat.
El Sindicat convocarà les assemblees escaients per discutir amb el professorat els temes de més envergadura com la jornada continuada, la llei de FPA, l’atenció inclusiva, etc. El Sindicat insistirà en la necessitat de restituir el prestigi al professorat docent i recuperar les condicions laborals retallades aquests anys com a element central per encarar la negociació amb l’administració.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR