Plantilles docents

La Conselleria atén les demandes de professorat PAM només en el 38% dels centres

179 centres educatius han contestat la nova enquesta realitzada pel sindicat per fer el seguiment de les reclamacions de professorat PAM dels centres

dilluns 18 juliol 2022 16:22 h

A finals de juny STEPV va criticar la retallada de professorat assignat per al Pla d’Actuació per a la Millora (PAM). La Conselleria, després de modificar la proposta perquè havia detectat errades, va tornar a enviar l’assignació a cada centre educatiu, moment en el qual el Sindicat va enviar als centres una primera enquesta per conéixer les necessitats de plantilla dels centres, ja que la proposta del PAM retalla considerablement el professorat assignat per al curs que ve.

La voluntat manifestada pels centres educatius era mantindre el professorat PAM autoritzat aquest curs per al curs que ve

La voluntat manifestada pels centres educatius era mantindre el professorat PAM autoritzat per al curs 2021/22 durant el curs que ve, ja que les necessitats de l’alumnat així ho requereixen. En els centres que van contestar l’enquesta (327) es perdien 336 docents amb la proposta de la Conselleria, més d’un docent per centre.
Després que els centres hagen reclamat, l’administració ja ha confirmat el professorat PAM que tindran els centres el curs que ve. Per això, STEPV ha tornat a fer una enquesta per fer-ne el seguiment. Aquesta vegada han contestat 179 centres, la immensa majoria d’Infantil i Primària. D’aquests 113 van reclamar l’autorització de professorat PAM assignada per Conselleria perquè no hi estaven d’acord i a 70 centres no els han atés la reclamació (61,4%), mentre que a 30 centres sí (27,2%) i a 13 centres en part (11,4%).
Per tant, la majoria dels centres que han contestat l’enquesta no tindran el professorat PAM que necessiten per atendre el seu alumnat en millors condicions, especialment l’alumnat que requereix de l’atenció de professorat d’audició i llenguatge (AL) i de pedagogia terapèutica (PT).
Recordem que la Conselleria va justificar la retallada de professorat PAM argumentant que el professorat assignat aquest curs 2021/22 extraordinari per a fer front a la Covid 19 ja no és necessari i que es retorna a la situació prepandèmica de 2019, tot el contrari del que opinen els centres educatius, que necessiten el professorat actual per poder atendre l’alumnat en condicions, ja que continuem sense negociar les plantilles docents, per adaptar-les a les necessitats actuals.
Si els centres educatius volen complir amb la normativa d’inclusió educativa i del plurilingüisme necessiten més plantilla, especialment de les especialitats de PT i AL i també d’anglés, fet que STEPV porta anys reclamant. També es reclama professorat d’altres especialitats, especialment per reforçar la plantilla en cas que els equips directius siguen d’aquestes especialitats. Igualment necessari es fa recuperar el mestre tutor per unitat, retallat a 2013 i que a reducció horària de 25 a 23 hores lectives genere més plantilla de professorat.
Per tot això, STEPV continua exigint a la Conselleria que mantinga la dotació PAM actual, atenga les necessitats dels centres educatius i convoque als sindicats per a negociar les plantilles docents (només es va fer una reunió en març sobre les plantilles d’infantil i primària).


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR