Meses de negociació

La Conselleria ajorna la negociació de l’oferta pública d’ocupació per a la setmana que ve

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial d’Educació per a abordar, en principi, la resolució de renovació de direccions i l’oferta pública d’ocupació.

dimecres 31 octubre 2018 16:09 h

Segons ha explicat el Director General de Personal encara estan estudiant les aportacions i propostes que han rebut aquests darrers dies (i fins i tot aquest matí) i no han aportat un nou esborrany per a estudiar les esmentades aportacions. Es convocarà una nova Mesa Sectorial dijous de la setmana que ve per a tractar l’oferta.

Quant a la renovació de les direccions, STEPV ha tornat a manifestar que rebutja aquesta normativa que deriva directament de la LOMQE, i suposa una renovació pràcticament automàtica de les direccions dels centres impedint la presentació de candidatures alternatives. El Sindicat ha demanat a la Conselleria que pressione el Ministeri perquè derogue la LOMQE i negocie una nova llei educativa. I, quant a la resolució, el Sindicat ha plantejat les mateixes reivindicacions que porta plantejant des de 2015:per tal de fer aquest sistema el més garantista i democràtic: que les votacions siguen secretes, que el vot del claustre siga vinculant, introduir aspectes transversals en l’informe de la direcció, etc.

D’altra banda, la Conselleria ha informat que la setmana que ve també es negociarà la resolució per la qual s’afegirà a les persones aspirants a les oposicions de 2018 que no van superar les proves a les borses de treball, per tal que, a la setmana següent puguen participar ja en les adjudicacions contínues. STEPV ha estat insistint Mesa rere Mesa en què s’agilitzara aquest tràmit. Igualment, el Sindicat ho ha exigit en el cas de les habilitacions del cos de mestres. La resposta avui també ha sigut que encara s’està treballant en el tema, fet que STEPV considera inacceptable a les altures del curs en què ens trobem.

En el torn obert de paraules, entre altres qüestions, el Sindicat ha demanat que, en el procediment d’accés a càtedres no siga necessari aportar el full de serveis sinó que ho aporte la pròpia administració com es fa en el concurs de trasllats i que s’afesgisca l’abstenció dels tribunals per paternitat (la Conselleria estudiarà aquestes peticions).

STEPV ha plantejat el tema de l’impagament de les nòmines, ja que han tornat a arribar queixes sobre el tema (hi ha persones que no han cobrat els dos mesos, hi ha persones que no han cobrat un dels dos, etc.). Segons la conselleria els casos pels quals ha hagut impagament són: tornats per Intervenció per alguna errada en la documentació, que no han presentat la documentació i que la documentació està presentada fora del termini. En total no arriba al centenar. El Sindicat està elaborant una enquesta al personal per detectar les diferents incidències que ha tingut el personal (més enllà de les que al·lega Conselleria) i traslladar els casos a la Conselleria. A més, STEPV ha demanat que s’arbitre un sistema de pagament a aquestes persones afectades.   

També s’ha traslladat per part del Sindicat la problemàtica de les places de PT i AL que no s’han cobert en molts centres educatius. La Conselleria ha contestat que s’estan estudiant tots els casos i que esperen solucionar-ho el més prompte possible.   

Igualment s’ha demanat que es trasllade a la Direcció General d’FP que es contemple en els pressupostos la dotació d’equipaments per a dur endavant els cicles formatius en condicions.

Quant a la pregunta sobre el desglossament de les EOI, la Conselleria ha contestat que ja està preparada la resolució que contempal la provisió provisional de llocs per a aquest curs i que s’ha de realitzar provisió definitiva per a que estiga tot clar de cara a 1 de setembre de 2019.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR