Reforma educativa

La Confederació d’STE, STEPV, STEI, STEE-EILAS i USTEC·STE es reuniran a Barcelona

Els sindicats de l’ensenyament faran una posada en comú sobre l’avantprojecte de reforma educativa i analitzaran l’estratègia per a oposar-se a les retallades en educació i les agressions contra les llengües de l’Estat.

dimarts 09 octubre 2012 10:49 h

Les retallades impulsades legalment pel ministre Wert i aplicades disciplinadament i de manera submisa per totes les conselleries d’Educació de l’estat estan suposant un greu deteriorament de les condicions d’aprenentatge de l’alumnat, un important creixement de l’atur i la precarietat entre el professorat i un empitjorament substancial de les seues condicions de treball.

La LOMQE conté elements que poden suposar un important retrocés en l’educació

A aquestes retallades, cal afegir les retallades salarials patides els anys 2010, 2011, així com les contingudes en el decret de juliol de Rajoy, supressió d’una paga extra, retallada salarial en casos d’incapacitat temporal… sense oblidar les congelacions salarials dels tres anys esmentats i la ja anunciada per a 2013.
Aquestes retallades se sumen a les retallades dels governs de les diferents nacions i comunitats, i han generat un nou marc centralitzador que obliga també a plantejar la lluita i la mobilització per capgirar-les i per evitar-ne de noves en tot el territori estatal.
D’altra banda, el ministre Wert ha presentat un avantprojecte del que serà la nova llei d’educació (LOMQE) que, a més de centralitzar aspectes que competien a les comunitats autònomes, conté elements que suposen un retrocés important per a l’educació.
Per analitzar aquestes qüestions i la seua incidència real a tot l’estat, així com valorar les mobilitzacions que hi ha hagut en les diferents nacions i comunitats, i la necessitat de noves mobilitzacions unitàries estatals en defensa de l’ensenyament públic, la creació d’ocupació i la millora de les condicions de treball del professorat, La Confederació d’STE, STEPV, STEI, STEE-EILAS i USTEC·STE celebraran una reunió a Barcelona el proper dia 11 d’octubre.
En aquesta mateixa reunió s’analitzarà la situació de les diferents llengües de l’estat i la resposta que com a sindicats donem als diferents atacs que estan rebent des del govern del PP.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR