Professorat interí
La Confederació d’STES-i presenta queixes a la Llei Iceta a la UE i al Defensor del Pueblo
Ara per ara, la Llei Iceta i els processos d’estabilització que estableix no garanteixen que el personal docent en abús de temporalitat puga aconseguir l’estabilitat en el lloc de treball i el resultat d’aquests processos pot ocasionar un transvasament de professorat entre diferents territoris

Manifestació a Madrid el passat 7 de maig
La Confederació de STEs-i ha presentat davant de la Unió Europea denúncia per infracció al dret comunitari i la legislació europea pel que fa als processos d’estabilització que les diferents administracions educatives estan anunciant aquests dies. Aquests processos que, conforme al que estableix la llei 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a les administracions públiques (Llei Iceta), i que han de disminuir el percentatge de personal interí al 8% abans de la finalització de l’any 2.024, estan sembrant la inquietud entre les persones afectades, ja que -a hores d’ara- no només no asseguren que aquestes persones puguen aconseguir l’estabilitat a l’ocupació, sinó que posa en perill el seu lloc de treball, exercit fins ara, en règim d’interinitat.
L’Estat Espanyol a través de la llei 20/2.021 de 28 de desembre incompleix obertament el dret de la Unió
La denúncia davant la Unió Europea subratlla que “l’Estat Espanyol a través de la llei 20/2.021 de 28 de desembre incompleix obertament el dret de la Unió, ja que estableix com a mesures adreçades a les persones que porten prestant serveis temporals, processos selectius per diversos sistemes i indemnitzacions al cessament que no es contempla en tots els casos, totes dues descartades pel TJUE com a sanció”.
De la mateixa manera, amb data 16 de maig de 2022, s’ha presentat davant l’oficina del Defensor del Poble, queixa davant la diversa i dispar aplicació que vénen fent les administracions públiques tant estatals com autonòmiques de la llei 20/2021. La Confederació de STEs-i demana al defensor del poble la seua intervenció perquè exigisca al Congrés dels Diputats i al Senat que, com més prompte millor, legislen l’activació de controls de legalitat per a l’aplicació de la llei 20/2021, de manera que no se cesse cap empleat públic.
En qualsevol cas, la responsabilitat del Ministeri d’Educació és evident. A les mans està coordinar els processos d’estabilització que els territoris, a través dels diferents departaments d’Educació, estan anunciant aquests dies. A les seues mans està fer que totes complisquen la llei i no la burlen amb ofertes ridícules en què no s’inclouen les places que amb claredat, la llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a les administracions públiques, estableix que s’han d’oferir a els concursos extraordinaris de mèrits i en els concurs oposició que s’han de convocar segons el nou Reial decret 270/2022 d’accés a la funció pública docent.
Etiquetat com a
llei icetaComentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.
TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Nova convocatòria d’assemblea de professorat interí
23 maig 2022 / 13:27 h