Professorat interí

Informe resum de la Mesa Sectorial i Tècnica sobre la denúncia de l’acord d’interins i altres

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial i Tècnica sobre la denúncia de l’acord de professorat interí actual i la negociació d’un nou acord. Davant la importància del tema us fem un resum de les meses.

Representants d'AFID i STEPV poc abans de començar la Mesa

dimecres 27 febrer 2013 16:52 h

1.- Denúncia de l’acord de professorat interí (Mesa Sectorial)
Assistència: Director General de Personal i Subdirector de Personal. STEPV, CCOO, CSIF, ANPE i UGT.
El Director General (DG) de Personal explica que han de denunciar l’acord vigent per a poder parlar d’un nou acord. I s’ha de fer ara perquè s’ha de denunciar amb 6 mesos d’antel·lació per a poder negociar un nou acord. No dóna cap explicació dels motius de fons pel qual denuncien l’acord.

STEPV preguntem pels motius de la denúncia, ja que no els ha explicat el DG en la seua intervenció. I afegim que la Conselleria ha enganyat als sindicats i al professorat. Quan la Conselleria va plantejar el tema de l’acord de professorat interí en la Junta de Portaveus (23 de gener) en què es va tractar el calendari de negociació, STEPV va preguntar explícitament quina era la intenció de l’administració. La resposta va ser que es reprendria la negociació dels articles denunciats en novembre de 2011 de l’actual acord. Però no ha sigut així, sinó que denuncien l’acord i ens proposen un nou acord que trenca absolutament el consens actual quant a la composició de les borses. Per tant, rebutgem la denúncia de l’acord per mala fe negociadora i perquè no estem d’acord amb el contingut de la proposta.
En les intervencions de la resta de sindicats, queda clar que els sindicats que rebutgem la denúncia de l’acord i que no volem negociar el nou acord som STEPV, CCOO, ANPE i UGT.
El DG continua sense donar explicacions dels motius del canvi i nega que hi haja cap mala fe negociadora. I dóna per tancat el punt.
2.- Nou acord de professorat interí (Mesa Tècnica)
Assistència: Subdirector de Personal, Cap de Servei de Personal. STEPV, CCOO, CSIF, ANPE i UGT.
Abans que el Subdirector de Personal comence a explicar tècnicament el document, STEPV pregunta els motius pels quals es denuncia l’actual, ja que el DG s’havia negat a explicar-ho. El Subdirector respon que la Conselleria considera que el professorat interí més qualificat és el que ha aprovat la part de les oposicions.
Repliquem que no estem d’acord amb aquesta premissa i que, en tot cas, és el que hauríem d’haver discutit amb el DG en la Mesa Sectorial abans d’entrar a discutir tècnicament el document. Però com s’ha negat a debatre políticament el tema no ho hem abordat.
La Mesa acaba a les 16h i es convoca una nova Mesa Tècnica dilluns 4 a les 10h per entrar en el document.
2.- Àmbits i habilitacions transitòries (Mesa Sectorial)
Intervenció STEPV: aquesta normativa respon a la preocupació per part de la DG de Personal quant a les cues horàries i el professorat que ix desplaçat dels centres en secundària. La normativa d’habilitacions, que deriva del Decret de recol·locació, i la d’àmbits pretenen absorvir aquestes cues horàries amb professorat del centre per evitar que el professorat acumule més hores lectives i desplaçaments.
STEPV ha recordat que aquesta situació s’ha accentuat per l’ampliació de les ràtios i de la càrrega lectiva del professorat. Tanmateix per a solucionar-ho s’està proposant mesures noves que compliquen encara més la tasca del professorat perquè el faran impartir matèries de les quals no és especialista.
D’una banda es recorre a normativa de privada per a habilitar-se provisionalment d’altres especialitats i s’aplica només en cas d’horari incomplet. D’altra banda, s’agruparan matèries en àmbits en primer cicle sempre i quan no genere nous desplaçaments.
És a dir, mesures provisionals o transitòries que no s’apliquen de manera general a tot el sistema sinó només quan hi ha cues horàries.
STEPV pensa que ja existeixen mesures més estables, que generen menys complicacions al professorat (burocràtiques, laborals i pedagògiques), que permetrien absorvir les cues horàries, eviten desplaçaments, que ajuden a lluitar contra el fracàs escolar i que ja existeixen i s’ha demostrat que funcionen, per tant també ens estalviem l’experimentació. Ho vam deixar caure en la tècnica de la setmana passada però cada vegada estem més convençuts que és la millor solució al problema que es vol solucionar.
Estem parlant de deixar de banda els àmbits i les habilitacions i centrar-nos en els desdoblaments de matèries i mòduls.
És millor desdoblar i impartir la matèria de la qual un és especialista amb 15 alumnes que impartir altres matèries amb 30 o més alumnes.
També proposem, com ja vam fer en la tècnica, altres mesures que també està demandant el professorat: totes les hores de coordinacions (TIC, formació, etc.), que siguen lectives. Augmentar les hores lectives de reducció per tutoria. Convertir els contractes-programa en places de catàleg.
La resposta de l’administració és que aquestes mesures fa 15 anys que s’haurien d’haver aplicat. Són beneficioses per al professorat i per tant van endavant.
3.- Catalogació lingüística en valencià (Mesa Sectorial)
S’ha millorat el document que es va presentar en la Mesa Tècnica, en el sentit que s’ha exclós el cos de mestres del període transitori per a obtindre la titulació requerida en valencià ja que la catalogació en aquest cos s’aplica des de 1997 i no cal aquest període transitori. A més, s’aclareix que la titulació requerida en valencià és el diploma de mestre i el certificat de capacitació.
4.- Exempció del valencià i convocatòria d’oposicions ¡(Mesa Tècnica)
S’aborden aquests temes en la Mesa Tècnica que es tancaran dimecres que ve en Mesa Sectorial.

Descarrega’t ací l’informe en pdf i difon-lo


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR