Meses de negociació

Informació sobre la Mesa Sectorial i la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí

Informem sobre diversos temes d’interés tractats en les dues reunions

dijous 06 juliol 2017 18:46 h

Aquest matí s’ha celebrat la Mesa Sectorial per a tractar el concurs de mèrits per a la constitució de la borsa d’inspecció accidental. Prèviament, STEPV ha traslladat la queixa a l’administració sobre la paralització de la negociació tot el mes de juny, durant el qual no s’ha convocat cap mesa de negociació. Això no ha impedit, en canvi, que la conselleria dictara instruccions sobre el funcionament de les EOI que retallen hores de coordinació i cap de departament, o que es publicaren els llistats de vacants d’infantil i PT amb el requisit del B2 d’anglés i d’AiL amb l’observació “atendrà localitat” per al professorat desplaçat i suprimit sense informar en mesa sectorial.

A més, el Sindicat ha reclamat la negociació immediata dels temes que es reivindiquen en la campanya “Ja toca!” sobre condicions laborals del professorat: plantilles, permisos i llicències, reduccions horàries a majors de 55 anys, reducció d’hores lectives i de ràtios, recuperació de poder adquisitiu, eliminació dels descomptes per malaltia, i de càrrega burocràtica, etc.
Quant al concurs de mèrits per a les borses d’inspecció accidental STEPV ha demanat que la Capacitació en Valencià siga un requisit per formar-ne part, que es publiquen junt amb la convocatòria els criteris d’avaluació de la memòria i que tant al barem com al còmput mínim de l’antiguitat es computen també els anys com a professorat interí i no només els de funcionariat de carrera.
En el torn obert de paraules, el Sindicat ha reclamat, a través de professorat de Filosofia present en la delegació de STEPV, la modificació del decret de secundària i batxillerat per tornar a incloure la Història de la Filosofia en 2n de Batxillerat i considerar-la específica.
També s’ha demanat la previsió del calendari de les adjudicacions de juliol. La Conselleria ha informat de les següents dates aproximades:

-llistat definitiu d’adjudicacions de professorat suprimit i desplaçat: 10 de juliol
-llistat provisional de les comissions de servei específiques: a partir de l’11 de juliol
-llistat definitiu de les comissions de servei específiques: a partir del 14 de juliol
-llistat provisional de les comissions de servei per causes socials, mèdiques i familiars (tant si s’ha sol·licitat repetir centre com si no): a partir del 14 de juliol
-llistat definitiu de les comissions de servei per causes socials, mèdiques i familiars: a partir del 20 de juliol
-llistat de les vacants disponibles per a les adjudicacions de professorat en expectativa, en pràctiques i interí: a partir del 24 de juliol (cal recordar que les peticions finalitzen el dia 25 a les 10,00 hores, i que segons la normativa, les vacants han d’estar publicades 48 hores abans de l’adjudicació)
-llistat definitiu de les adjudicacions de professorat en expectativa, en pràctiques i interí: a partir del 26 de juliol

Insistim en el fet que les dates són aproximades i que poden sofrir ajustos depenent de la marxa dels procediments. A mesura que vagen concretant-se, us informarem.
STEPV ha reclamat que la Conselleria aclarisca el més prompte possible el calendari de l’oferta pública d’ocupació, és a dir, en quan es convocaran els processos selectius de mestres i de secundària i resta de cossos, ja que s’ha generat molta incertesa sobre aquesta qüestió i ja que saber quan seran les oposicions és un factor determinant a l’hora de fer una petició de llocs de treball de cara al curs que ve. La Conselleria s’ha compromés a clarificar-ho el més prompte possible, si pot ser durant aquest mes de juliol.

Comissió de seguiment de l’acord de professorat interí
Quant a la comissió de seguiment, la Conselleria ha informat que demà 7 de juliol es publicarà el llistat definitiva de la llista única en el cos de mestres, després de resoldre les incidències detectades en la llista provisional. STEPV celebra que per fi es publique la borsa única, ja que és una tornada a la legalitat de l’ordenació del cos de mestres, que va ser modificada unilateralment per la Conselleria en desembre de 2012. De fet, el sindicat ja té una sentència guanyada, que estipula que l’ordenació en borses separades per especialitat al cos e mestres vulnera l’Acord de 2010.
També s’ha tractat en profunditat la qüestió de la prelació en les llistes de grec i llatí alhora de triar places de Cultura Clàssica. S’ha acordat retornar a l’ordenació de les adjudicacions presencials, ja que es va canviar el sistema en passar a les adjudicacions telemàtiques, vulnerant el principi d’antiguitat. Actualment s’utilitza un sistema de cremallera en què s’alterna una persona de cada borsa (una de llatí i una de grec i així successivament) sense respectar l’antiguitat. Abans de les adjudicacions telemàtiques, l’ordenació respectava escrupulosament l’antiguitat de cadascú i ara s’ha acordat retornar a la legalitat de l’Acord de 2010 el més aviat possible. A més, també s’ha acordat estudiar durant el curs que ve una fòrmula semblant per garantir que el criteri d’antiguitat siga el que determine l’accés a vacants de llocs que tenen vinculades especialitats diferents, com ara les dels àmbits a secundària (científic-tècnic, sociolingüístic), les dels àmbits a FPA (Científic-tecnològic, Ciències Socials, Comunicació: Valencià-Anglés), i algunes especialitats de Música i Arts Escèniques.
El sindicat ha reiterat la demanda que Conselleria permeta a aquelles persones que no tenen la Capacitació a optar a llocs de treball en zones-castellanoparlants (igual que ho pot fer el funcionariat de carrera o el professorat de religió indefinit), mentre es comprometen a realitzar la formació del pla de xoc. Així mateix, ha demanat a l’administració que les persones que han estat desactivades aquest curs (sobre tot per motius der cura de familiars) puguen optar al pla de xoc per obtindre la Capacitació en Valencià. Cal recordar que el professorat interí que obtinga la Capacitació durant el mes de juliol, ha de presentar còpia del títol immediatament a Provisió de Llocs Docents perquè puga fer-se efectiu abans de l’adjudicació de finals de juliol. Menció especial requereix el professorat de secundària de l’especialitat de Valencià que no haja sol•licitat el certificat de Capacitació que, a pesar que tinguen la titulació de Filologia Catalana, han de fer el tràmit a la seua universitat per l’obtenció del Certificat de Capacitació en Valencià, i després enregistrar-lo en Conselleria. Si no tampoc podran optar a un lloc de treball el curs que ve en les adjudicacions.
Seguint amb les demandes, STEPV ha tornat a recordar a l’administració que existeixen sentències que obliguen a la contractació tant de dones embarassades en situació de baixa mèdica com en permís de maternitat i que acudirà als tribunals si les docents interines no veuen reconeguts tots els seus drets sense cap discriminació.
A més, el Sindicat ha reclamat que s’agilitzen els tràmits de publicació de totes les borses extraordinàries que estan encara pendents des de principi de curs i que es prenguen les mesures necessàries perquè les borses es resolguen el més aviat possible i per evitar que es repetisca la situació d’enguany.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR