Meses de negociació

Informació de la Mesa Sectorial sobre calendari d’oposicions i normativa de FP

La Conselleria ha fet una proposta oral sobre avançament de les proves de les oposicions que es negociarà dijous que ve. També s’han negociat tres normatives que afecten els centres de formació professional: beques, CIDA i Novigi

dijous 22 octubre 2020 17:26 h

En la Mesa Sectorial d’aquest matí la Conselleria ha informat oralment sobre una proposta per avançar les proves de les oposicions. En concret la proposta és la següent:

1.- Dissabte 27 de març: prova teòrica
2.- Dissabte 24 d’abril: prova pràctica
3.- Defensa programació didàctica: 7 de juny (aproximadament)
Segons la Conselleria d’aquesta manera els tribunals podran atendre millor les al·legacions que es puguen presentar al resultat de les proves i tindran més temps per organitzar el procediment. La proposta i l’esborrany definitiu de la convocatòria la trobareu al final d’aquesta notícia. Es negociarà el proper dijous 29 d’octubre.
El Sindicat convocarà assemblees dimarts que ve per informar i acordar el posicionament del Sindicat, tot i que ja ha avançat en la Mesa d’avui que tenim una sentència europea que qüestiona les oposicions, el Senat acaba d’aprovar una resolució perquè es modifique el marc legislatiu per donar una millor solució a la problemàtica del personal interí en frau de llei. Però, a més, estem en una situació de pandèmia per la COVID-19 i no sembla un bon moment per convocar procediments tan massius com unes oposicions.
D’altra banda, STEPV també ha plantejat la problemàtica de persones que no puguen presentar-se a les oposicions per donar positiu en COVID-19 o simplement per tindre la temperatura corporal alta i, per tant, perdre l’oportunitat de presentar-se a unes oposicions massives i no tindre opció a obtindre una plaça.
Igualment ha traslladat la preocupació sobre la programació didàctica que cal presentar ja que sempre s’ajusta a la que està en vigor i actualment les programacions s’estan modificant, també per llei, per atendre la situació actual. Sobre això la Conselleria ha contestat que la programació ha de ser la mateixa que la prevista per al curs passat, és a dir, sense tindre en compte la situació actual de pandèmia ni cap canvi normatiu que s’haja incorporat per atendre la situació actual quant als currículums.
Quant a la normativa de Formació Professional, el Sindicat ha valorat positivament la proposta de beques específiques per a l’alumnat i ha aconseguit que s’incorpore que es tinga en compte la situació de les famílies monoparentals o afectades per violència de gènere.
Quant al decret de creació del Centre d’Innovació Digital Avançat (CIDA) de la Formació Professional STEPV ha valorat positivament aquesta normativa i ha fet propostes per millorar el seu funcionament i objectius, però ha criticat durament que s’excloga el 80% del professorat de la representació en els òrgans de coordinació que només estan reservats per a CCOO i UGT, que recordem que en educació representen el 20% del professorat (STEPV, ANPE i CSIF quedarien vetats de participar en l’òrgan de coordinació del CIDA). La Conselleria ha argumentat que aquest organisme té una projecció en el teixit econòmic valencià que justifica que només aquests sindicats formen part d’aquest òrgan de coordinació tot i que si analitzem les funcions del CIDA el 90% del treball que ha de realitzar està orientat als centres educatius. Fins i tot, la composició organitzativa dels òrgans de la CIDA està formada al 100% per professorat, des de la direcció del centre fins a les persones assessores. També hi haurà professorat que dedicarà temps parcials a desenvolupar projectes en aquest centre (i només professorat).
Quant a la normativa de creació de la xarxa Novigi (xarxa col·laborativa entre centres per a la dinamització i la consolidació de la innovació pedagògica i organitzativa dels centres de FP), el Sindicat ha estat especialment crític en la forma en què els centres han de sol·licitar formar-ne part. D’una banda es diu en el preàmbul de la norma que tots els centres educatius de Formació Professional en formaran part quan en realitat això no és cert, perquè es farà un procediment de selecció dels centres que sol·liciten formar-ne part. A més, els centres es classificaran amb distintius de bronze, plata, or i platí segons els programes que adapten, si tenen la sort de formar-ne part i de gaudir de la partida pressupostària a la qual tindran accés. Tot plegat és una clara mesura de classificació de centres i de creació de centres guetto i/o marginals si no compleixen les condicions per acollir-se a la xarxa.
Igualment el sindicat ha reclamat que també conste en els objectius de la xarxa que es reflexione sobre el teixit econòmic, empresarial i industrial al País Valencià i es treballe en un sistema econòmic que tinga la sostenibilitat, el medi ambient, la lluita contra la bretxa de gènere i principis ètics i pel bé comú de la societat, respectant òbviament les condicions laborals de les treballadores i treballadors. Un dels programes contemplats en la xarxa Novigi és la creació d’empreses per part de l’alumnat dels centres de FP i, per tant, és fonamental tindre en compte aquest objectiu proposat pel sindicat.


- Proposta calendari celebració oposicions 2021
- Esborrany definitiu convocatòria oposicions (amb modificacions en groc)


Comentaris

Jose M. Puchalt Hernandez

25 octubre 2020 / 16:57 h

En el tema de la convocatòria d’Oposicions dues coses:
Si la programació ha de ser la del 2019/20, es una programació descontextualitzada de la realitat docent actual, donant aleshores més valor a programacions estandars fetes en acadèmies de preparació amb tots els elements curriculars però allunyada de la realitat docent, això es una desventatja per al professorat interí que està treballant que te menys temps per a preparar-se i que a més deu fer una Programació que res te a veure en el que està fent en el curs actual 2020-21.
Per altra banda, caldría veure si el plaç per a presentar els mèrits es pot allargar a la data de presentació de la programació, es a dir, el 1 de juny i que compten els mèrits fins a eixa data. Els interins que estan treballant en sustitucions i igual els de vacant també, no es podem contabilitzar en els mèrits d’experiència laboral els que van des de l’inici del procés endavant, seent que fins a juliol de 2021 no es contabilitzen els mèrits.
Caldria intentar en la mesa que contemplem retrasar l’entrega dels mèrits a la data d’entrega de la Programació Didàctica.

Salutacions


Jose M. Puchalt Hernandez

25 octubre 2020 / 18:52 h

Respecte a la Programació Didàctica per a les oposicions que diu l’esborrany que s’ha de centrar en el curs 2019-20 cal preguntar en Mesa Sectoral:
¿ Això vol dir que a partir del 14 de març fins al 19 de juny cal programar la docencia de forma telemàtica tal i com ha sigut en este curs?
¿O hi ha que fer una programació en un contexte no COVID com si res haguès passat ?

Els opositors tenen molta incertidumbre en aquest tema i cal que la Conselleria diga clarament quin tipus de Programació Didàctica vol.
En el cas de l’Educació  Física que es la meua especialitat canvia com del cel a la terra el ser d’una forma o altra.

Esperem que en la Mesa s’aclaren moltes coses.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR