Meses de negociació
Es reprén la negociació de les instruccions d’inici de curs
Aquest matí s’han tractat les instruccions d’inici de curs de secundària, batxillerat, PFQB, FP i ensenyaments professionals de música, dansa i art i disseny
Aquest matí ha continuat la Mesa Sectorial d’instruccions d’inici de curs, que va començar dimarts 11 de juliol. STEPV ha continuat exigint millores, com va fer dimarts en les instruccions d’infantil i primària dimarts passat: millora de les reduccions horàries de les coordinacions (n’hi ha que no tenen cap hora de descompte o són totes complementàries quan haurien de ser lectives) i les tutories i que es contemple al coordinació de prevenció de riscos laborals. També ha demanat que s’apliquen descomptes horaris al professorat major de 55 anys.
El Sindicat ha tornat a insistir en la necessitat de recuperar i millorar les plantilles retallades i actualitzar els ROF
El Sindicat ha traslladat les demandes del professorat de Física i Química, que exigeixen reduccions horàries per atendre correctament els laboratoris. Igualment ha traslladat la queixa del professorat coordinador de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en el sentit que demanen una millor regulació d’aquesta tasca, tal i com es va comprometre la Conselleria d’Educació en el seu moment.
Una altra de les peticions que ha fet el Sindicat és sol•licitar informació sobre els resultats de les proves extraordinàries d’ESO i Batxillerat en juny, ja que la Conselleria insisteix en aquestes instruccions en mantindre aquestes proves en el mes de juny. La Conselleria va reconèixer el curs passat que no hi havia cap millora en convocar-les en juny o en setembre, com es feia abans. Per tant, el Sindicat entén que no té massa sentit mantindre la convocatòria en juny si no produeix cap millora. En eixe sentit, STEPV ha tornat a reclamar mesures durant el curs per evitar que l’alumnat arribe a la situació de necessitar una prova extraordinària per a progressar.
El Sindicat ha tornat a insistir, com ja va fer en la negociació de les instruccions d’infantil i primària en la necessitat de recuperar i millorar les plantilles retallades pel govern anterior i actualitzar els ROF.
La Conselleria s’ha compromés a negociar tot el que té a veure amb les plantilles i reduccions horàries el curs que ve, atenent la petició sindical.
Quant a l’apartat sobre la vestimenta, la Conselleria ha informat que modificarà la redacció però que mantindrà el dret a l’educació de les persones que aporten una vestimenta que no impedisca la seua identificació o atempten contra la dignitat de les persones.
Quant a les instruccions d’inici de curs d’FP Bàsica i cicles de grau mitjà i superior, des de STEPV s’ha recordat la impossibilitat d’arribar a una Formació Professional de qualitat a cost zero, i que serà en la concreció del proper acord de plantilles on es comprovarà si hi ha una aposta pressupostària clarament augmentada per la FP pública.
Encara han de millorar molt les condicions laborals del professorat d’FP reflectit, per exemple, en disminucions de ràtios d’alumnat per grup, assignació o ampliació d’hores lectives per responsabilitats o tasques no docents, o una major participació en les decisions dels centres.
Tot i que la resolució d’inici de curs d’FP té una millor redacció respecte de la del curs anterior, ara bé, des del Sindicat s’han proposat canvis en determinats punts que encara resulten conflictius en la seua aplicació pràctica, pel que tenen moltes possibilitats de millora: alumnes amb mòduls pendents de cursos anteriors, adaptacions curriculars d’alumnes amb NEE, criteris d’assignació d’empreses per la FCT, formació i reconeixement dels instructors de FCT de l’empresa, justificació de faltes de l’alumnat, definició de la pérdua del dret de l’evaluació continua, criteris d’assignació de tasques al professorat durant les FCTs, i altres.
En acabar el punt, la Directora General d’FP ha informat d’alguna correcció d’esmenes en la proposta ja publicada de desdoblaments en FP, i la propera obertura de nous cicles formatius.
Quant a la resta d’instruccions (conservatoris de música i dansa, art plàstiques i disseny i ensenyaments esportius) el Sindicat s’ha queixat del poc temps donat per l’administració per treballar com cal amb el professorat i els centres aquesta normativa. Així i tot, el Sindicat ha elevat propostes de millora en el mateix sentit que en altres instruccions, és a dir, en millores de les condicions laborals del professorat afectat.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.