Meses de negociació

Es negocien les instruccions d’organització de l’atenció domiciliària, de les UET i el protocol d’atenció primerenca

STEPV ha reclamat la dotació de personal i recursos necessaris per atendre l’alumnat afectat

divendres 23 juliol 2021 17:17 h

La mesa s’ha iniciat amb la negociació del protocol de coordinació de professionals per al desenvolupament de l’atenció primerenca. Aquesta revisió del protocol ha sigut necessària a causa del desmantellaments dels SPEs iniciat per Conselleria de manera unilateral.

El sindicat ha iniciat la seua intervenció posant en valor la importància d’aquesta atenció com a element imprescindible per garantir una veritable educació inclusiva i una educació compensadora de desigualtats. És per això que ha reclamat la dotació de personal i recursos necessaris als diferents organismes dependents de la conselleria implicats en aquest protocol per poder desenvolupar la coordinació de manera efectiva sense sobrecarregar les noves unitats especialitzades d’orientació. També ha proposat la revisió dels terminis per poder garantir que les mesures acordades es tinguen en compte als procediments d’escolarització i matrícula i així garantir que les reduccions de ràtio s’apliquen, que existeix una distribució equitativa i que l’alumnat gaudeix des del primer dia d’una atenció individualitzada.
A continuació s’ha tractat el punt sobre l’atenció hospitalària i domiciliària, on una de les novetats més benvingudes ha sigut la modernització dels tràmits a Ítaca 3. STEPV ha demanat que la dotació necessària de professorat s’atenga en el mínim de temps possible i així evitar modificacions en l’organització i funcionament dels centres educatius responsables.
Per últim, s’han tractat les normatives que regulen el funcionament de les unitats educatives terapèutiques de València i Alacant i Castelló.  El sindicat ha lamentat trobar-se de nou en una regulació de caràcter experimental, donat que esperàvem haver negociat un decret que regulara aquestes unitats al llarg d’aquest curs escolar. La Conselleria ha manifestat la seua intenció de desenvolupar-lo al llarg del curs 21/22 i el sindicat ha reclamat una negociació real on s’escolte el professorat d’aquestes unitats per evitar situacions similars a les que hem trobat enguany amb el nou decret d’orientació educativa. En concret el sindicat ha demanat que es garantisca l’atenció a tot l’alumnat de les etapes obligatòries i la incorporació de personal no docent a les unitats, especialment educadors i personal sanitari.
Per últim STEPV ha demanat la reactivació del grup de treball sobre la provisió de personal docent als llocs de caràcter singular i llocs d’especial dificultat com els treballats en la normativa d’avui per garantir la continuïtat en el lloc, les necessitats de formació del personal implicat i oferir procediments de provisió transparents i amb garanties per les persones treballadores d’aquests llocs.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR