Meses de negociació

Es negocien les instruccions d’inici de curs del centres de FPA i de les escoletes 0-3 depenents de la Generalitat

STEPV ha començat la mesa demanant que aquestes negociacions es facen al mes de maig perquè els centres educatius es puguen organitzar de forma adequada

divendres 23 juliol 2021 17:21 h

S’han negociat les instruccions d’inici de curs de les FPA i de les escoletes 0-3 dependents de la Generalitat, instruccions que depenen de la Direcció General d’Innovació Educativa i Innovació.

El sindicat critica que es negocie en juliol les instruccions que s’han d’aplicar a setembre

El sindicat ha fet una prèvia tornant a sol·licitar una negociació real d’aquestes instruccions que, encara que solen arreplegar la regulació de les normatives ja publicades, també incorporen qüestions organitzatives que regiran el funcionament del curs escolar i que cal negociar.
A més, en «negociar-se» en juliol, molts centres ja han començat a organitzar el curs escolar (sense instruccions), ja que es requereix tindre el mes de juliol per poder fer-ho en condicions. Així doncs, és necessari avançar aquestes negociacions i que les instruccions estiguen publicades en aquesta data.
Conselleria ha tornat a excusar l’endarreriment de la negociació en el retard de la concreció de les mesures sanitàries, donada la situació pandèmica que travessem.
STEPV ha tornat a insistir en la necessitat d’actualitzar els Plans de contingència el més prompte possible, perquè el professorat puga tancar el curs escolar en temps i forma i ha agraït que a ambdós textos s’hagen introduït millores fetes per STEPV el passat curs.
Pel que fa a les instruccions dels centres de FPA, el sindicat ha sol·licitat la negociació d’un ROF que regule aquests ensenyaments, així com un mapa escolar de FPA i la dotació de les plantilles necessàries per millor l’educació al llarg de la vida i les segones oportunitats. Igualment, STEPV ha sol·licitat que es respecte el Decret 58/2021 que regula les hores lectives del professorat, fet que s’incomplia a l’esborrany presentat. A més, ha presentat tota una bateria de propostes per millorar el text.
En quant a les instruccions d’inici de curs de les escoletes 0-3 Conselleria ha confirmat que es mantindrà la mestra/e d’infantil addicional que es va dotar aquest curs, per la Pandèmia. El sindicat ha celebrat l’anunci i ha valorat positivament algunes millores proposades, però ha volgut insistir en la necessitat de millorar les plantilles en aquests centres i d’atendre a l’alumnat amb NEE per part de mestres especialistes, així com la necessitat de baixar les ràtios, incloent baixades per garantir la inclusió d’alumnat amb NEE.
Així doncs, STEPV ha sol·licitat fer un grup de treball per abordar la detecció i atenció primerenca de l’alumnat, en l’etapa d’infantil.
El sindicat també ha volgut incidir en la necessitat de millorar la cobertura de les baixes del personal educador i en l’atenció a les mesures higièniques que requereixen aquests centres i ha afegit també una bateria de propostes per millorar el text, incloent la retirada d’alguns paràgrafs del punt 3.2.3 Criteris per a la confecció de grups, que s’han copiat de les instruccions d’infantil i primària i no s’adapten a les necessitats d’aquesta etapa.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR