Meses de negociació

Es negocien les comissions de serveis i la normativa d’avaluació i titulació

En el torn obert, STEPV ha preguntat per l’atenció a l’alumnat refugiat d’Ucraïna, els triennis i sexennis del professorat en pràctiques i l’aplicació del PROA+

dijous 31 març 2022 15:38 h

Quant a les comissions de servei, el sindicat ha criticat la recuperació de la repetició de centre, més quan aquesta ja va ser una mesura eliminada per la direcció general en la darrera convocatòria. El problema més gran de la repetició de destinació és que no està garantida, i això és un factor contrari del principal objectiu de les comissions de servei per causes socials i medico laborals, el qual no és un altre que atendre les necessitats de les persones treballadores. D’aquesta manera, s’articula un sistema imperfecte on veurem que persones amb major necessitat seran adjudicades per darrer de persones que participen per interès particular, les quals participen amb zero punts. No és comprensible que l’administració tracte de dotar d’estabilitat a les plantilles mitjançant aquest procediment, per això STEPV ha sol·licitat de nou l’activació del grup de treball per buscar solucions a l’estabilitat del personal, especialment en centres d’educació especial, antics CAES i centres de caràcter singular, aules específiques, centres penitenciaris…

També ha reclamat l’ampliació del dret de poder demanar comissió dins del mateix municipi per a totes les persones participants, incloses aquelles que participen per interés particular. Igualment, STEPV ha insistit en l’ampliació de l’edat dels fills i filles fins als setze anys, reivindicació històrica del sindicat, però que en la situació de post pandèmia actual es fa més significativa encara. Mostra d’aquesta necessitat ha estat l’increment en l’atenció a problemes relacionats en la salut mental en els adolescents per part dels serveis d’orientació. La DG Personal ha respost que aquestes comissions tenen un caràcter assistencials a les persones treballadores i que articular la possibilitat de sol·licitar una comissió dins del mateix municipi no respon a les necessitats de les persones participants. Sobre la puntuació per fills o filles també s’ha mostrat contrària a augmentar l’edat.

Altres reivindicacions del sindicat han estat relacionades amb la transparència del procediment, l’accés a la puntuació, la publicació de les llistes provisionals i definitives amb les persones participants ordenades, la màxima flexibilitat a l’hora de presentar documentació.

Quant a la normativa d’avaluació i titulació, cal tindre en compte que encara no s’han desenvolupat els currículums adaptats a la LOMLOE, tot i que ja s’han publicat alguns reials decrets de mínims, i, per tant, la normativa és específica per aquest curs. S’inclouen algunes de les novetats de la LOMLOE, com que no hi hauran sessions d’avaluació extraordinàries, entre d’altres.

STEPV ha demanat que es continue tenint en compte en la normativa la situació de la pandèmia que ha afectat psicològicament l’alumnat de forma negativa, ja que no apareix cap referència a aquesta situació.

També ha aprofitat per a reivindicar la reducció de les ràtios, la dotació de més professorat, més reducció horària dels tutors i tutores i que els àmbits en 1r d’ESO siguen voluntaris.

En el torn obert, la Directora General de Personal ha explicat que el procediment de càtedres de 2018 està tancat i que s’està tramitant amb efectes retroactius de l’1 de setembre. Igualment ha anunciat que la setmana que ve es convocarà un grup de treball per a començar a tractar les places que s’oferiran en els pròxims procediments selectius en aplicació de la Llei Iceta.

El Sindicat ha preguntat per les situacions següents:

Alumnat d’Ucraïna:
molts centres estan reclamant més personal per atendre l’alumnat que les ha arribat. També s’està destinant personal dels CEFIRES per atendre’ls. El Sindicat ha demanat que s’atenguen les peticions dels centres de més personal, tot i que ens consta que s’està enviant més plantilla, però sembla que és insuficient. Igualment les ràtios a les aules en alguns centres comencen a ser massa altes. La DG de Personal ha contestat que s’està donant una primera resposta i que la Conselleria està treballant amb la Vicepresidència per a solucionar les diferents situacions que s’estan plantejant.

Recuperació de la presencialitat: el Sindicat ha reclamat recuperar la presencialitat de les reunions, perquè no té sentit que tota la societat l’estiga recuperant i les nostres reunions encara siguen telemàtiques, aspecte que no tots els sindicats han acceptat. La DG de Personal ha contestat que s’ha de buscar l’equilibri entre presencialitat i reunions telemàtiques però no ha concretat més.

Proa +: ahir es va publicar la normativa, però estem ja pràcticament en abril i tenim dubtes si els centres tindran el professorat que contempla la normativa del PROA+. La DG de Personal ha contestat que es dotarà el personal que se sol·licite, ja que està pensat per aplicar-lo aquest curs.

Abonament dels triennis i sexennis del professorat en pràctiques: la DG de Personal ha afirmat que s’està tramitant i que tenen previst que abans de Pasqua s’acorde en el Consell la normativa per fer efectiu el pagament. El Sindicat desconfia d’aquesta afirmació i fins que no es confirme no pararà de pressionar perquè es complisca aquest compromís.

Etiquetat com a

mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR