Meses de negociació

Es negocia la resolució que regularà l’entrada en borsa de les persones suspeses d’oposicions 2021

STEPV demana una solució per al col·lectiu d’Arts Plàstiques i disseny afectat per un canvi en els requisits específics de titulació

dijous 09 desembre 2021 23:11 h

Hui ha passat per la comissió de seguiment de l’acord de professorat interí (CSAI) i per mesa de negociació la resolució que regularà l’entrada en borsa de les persones suspeses en la part A+B de les oposicions de 2021.

STEPV convocarà en breu assemblea informativa per a les persones afectades per aquesta resolució

STEPV ha reivindicat la necessitat de desvincular l’entrada en borsa de les oposicions i de mantindre les borses obertes permanentment per evitar el retard produït. El sindicat també ha demanat que, mentre les borses estiguen vinculades a les oposicions, i aprofitant la creació del departament de borses. s’accelere el procediment de revisió de titulacions perquè les persones puguen entrar en aquestes en finalitzar les oposicions o, com a molt, a inicis de setembre, fet que Conselleria ha considerat quasi impossible de portar a terme si s’han de revisar les titulacions.
STEPV també ha preguntat pels casos que estaven pendents de revisió per ser complexes i ha demanat una solució per al col·lectiu d’Arts Plàstiques i Disseny, que s’ha vist afectat per un canvi dels requisits específics sol·licitats, encara que Conselleria ha insistit en què no ha hagut un canvi com a tal, sinó una concreció dels requisits que ja es demanaven.
Preguntada pel sindicat, Conselleria ha confirmat que estan tancant les llistes definitives i que volen publicar la resolució abans de nadal, si és possible, la propera setmana.
Es publicaran 3 annexos:
- ANNEX I: Persones que han acreditat, per ordre alfabètic
- ANNEX II: Persones que no acrediten els requisits i no es podran incorporar.
- ANNEX III: Persones ordenades segons nota d’oposició. A aquest llistat també apareixeran les persones que no han presentat documentació (podran fer-ho abans de l’1 de juliol de 2022) i les que han entrat per difícil cobertura mentre esperaven la publicació de la resolució negociada.

Publicada la resolució, les persones acreditades podran realitzar la petició telemàtica de centres o desactivar-se. Hi haurà de termini fins el 31 de gener de 2022 per fer-ho.

STEPV convocarà en breu assemblea informativa per a les persones afectades per aquesta resolució.

En el punt dos de l’ordre del dia, Conselleria ha confirmat que en acabar amb aquest procediment, es requerirà els requisits a les persones de les oposicions 2017 i 2019.

En el torn obert, el sindicat ha plantejat les següents qüestions:
- Necessitat de confirmar com s’ordena a les persones que, una vegada entren en borsa, decideixen desactivar-se i optar per difícil cobertura.
- Els sindicat ha demanat que s’informe a la CSAI dels canvis de criteris que es demanen per a les adjudicacions de difícil cobertura.
- Rectificació del programa informàtic de difícil cobertura que actualment ordena preferentment a persones que tenen el màster de secundària en cossos on aquest no és requisit com Conservatoris.
- Necessitat de confirmació mitjançant un mail quan la persona es desactiva o s’activa. Actualment el sistema no envia cap confirmació i s’han donat varios casos de desprotecció jurídica. Conselleria ha confirmat que revisarà si és possible.
- Sol·licitud d’apertura de les habilitacions de cos de mestres, pendents des de 2018. Conselleria preveu poder obrir-les finalitzada la revisió de titulacions d’opos 17/19.
- STEPV ha denunciat els impagaments que s’estan produint tant de nòmina, com de complements i ha demanat una solució immediata. També ha reivindicat el pagament de la part proporcional de triennis i sexennis a la gent de pràctiques del curs 2019-2020 que s’havia haver produït en novembre i ara no es podrà fer fins a febrer mínim, tal i com ha confirmat la pròpia DG. També ha incidit en el prejudici econòmic que es produeix per a les persones que encara no han recuperat el cobrament de triennis i sexennis, des de les oposicions de 2018 o 2019, fet que els suposarà haver de fer una complementària. El sindicat ha demanat una solució immediata i no descarta noves accions si no se soluciona el problema.
- Creació del departament de borses: Conselleria ha respost que de moment s’estan organitzant amb el personal de la DG, mentre es preveu del personal necessari.
- El sindicat ha sol·licitat que, en compliment del ja denominat Decret Iceta, Conselleria revise quines de les places ofertades a l’OPE ja publicada correspondrien al concurs de mèrits. La DG s’ha limitat a explicar que s’estan reunint amb el Ministeri i que la convocatòria s’haurà d’acollir a la norma vigent, sense especificar si revisaran quines places de les oferides estan afectades pel concurs de mèrits.

Etiquetat com a

mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR