Meses de negociació

Es negocia la renovació de direccions i la fase de pràctiques

STEPV exigeix l’abonament immediat dels triennis i sexennis del professorat en pràctiques de 2019 i l’actual. El punt sobre l’oferta de places per a les oposicions del cos de mestres s’ajorna a la setmana que ve

divendres 08 octubre 2021 16:04 h

Aquest matí la Mesa Sectorial d’Educació ha tractat la normativa de renovació de direccions de centres i la regulació de la fase de pràctiques del funcionariat en pràctiques d’aquest curs.

Quant al primer tema, la renovació de direccions, el Sindicat ha rebutjat el model de direcció professionalitzada del qual aquest procediment és un clar reflexe. En aquest sentit STEPV considera que el càrrec de direcció hauria d’estar més relacionada amb l’impuls i promoció d’un projecte educatiu i no tan lligat a les tasques burocràtiques. Sobre l’esborrany, STEPV ha presentat algunes matisacions per evitar possibles problemes al procediment i ha demanat que l’atenció per part del cos d’inspecció estiga garantida amb la dotació de personal corresponent a l’esmentat cos.
Quant a la fase de pràctiques, la normativa que aplega amb una mica de retard i és per això que el sindicat ha sol·licitat a l’administració que faça tots els esforços possibles perquè les persones seleccionades en les darreres oposicions tinguen a l’abast tota la informació actualitzada sobre les seues actuacions.
STEPV també ha exigit l’abonament immediat dels triennis i sexennis del professorat en pràctiques de 2019 (encara pendent després de signar un acord en novembre de 2020 perquè el cobren) i l’actual, ja que és un dret ja consolidat per aquest col·lectiu, tant perquè existeix l’acord esmentat per al professorat en pràctiques del curs 2019/20, que s’ha de fer extensible als nous docents en pràctiques. Igualment, la nova llei valenciana de la funció pública de 2020 també ho permet.
La Directora General de Personal ha contestat que cal esperar a la regulació d’un decret que permeta l’abonament dels triennis i sexennis al professorat en pràctiques i aquest decret s’ha d’elaborar per la Conselleria d’Administracions Públiques ja que ve derivat de la Llei Valenciana de la Funció Pública. STEPV ha replicat que el funcionariat en pràctiques és una situació pràcticament exclusiva d’ensenyament i, per tant, la seua regulació no pot dependre de Funció Pública, sinó d’Educació i ha instat la l’administració educativa a elaborar el decret perquè siga tramitat el més prompte possible. La directora general s’ha compromés a iniciar els tràmits i les consultes perquè siga així i es puga abonar el més prompte possible.
En la mateixa línia STEPV ha demanat que les persones en pràctiques també tinguen accés real a càrrecs unipersonals (equip directiu, capolaries i coordinació, etc.) i cobrar el complement corresponent i ha criticat que les direccions territorials estiguen revocant nomenaments d’aquests càrrecs a professorat en pràctiques ja que hi ha centres que necessiten d’aquest personal per fer-se’n càrrec.
Un altre punt important que el Sindicat ha remarcat ha sigut la necessitat que persones amb, malalties greus, situacions sobrevingudes i situacions justificades puguen acollir-se a la reducció del temps mínim ja regulat a l’esborrany.  La direcció general ha vist favorable incloure una redacció per donar cobertura a casos greus. Encara que caldrà veure la redacció definitiva, STEPV celebra la notícia, ja que era una reivindicació històrica que se sumarà a la resta de reduccions que també van aconseguides pel sindicat en negociacions anteriors.
Tanmateix el sindicat ha demanat que s’especifiquen les condicions de les persones que s’han acollit a una reducció de jornada per evitar interpretacions que generen possibles greuges entre el funcionariat en pràctiques. La DG ha manifestat que es computen els mesos de treball, indiferentment que hi haja una reducció de jornada del 33 o 50%.
També, en base a experiències anteriors i el gran nombre de persones nomenades en pràctiques el sindicat ha sol·licitat que els terminis i els procediments relacionats amb la formació i la revisió de salut es publiquen en temps suficient i amb tota la informació per evitar incerteses i desinformació.
El tercer punt era la concreció de les places per especialitats per a les oposicions del cos de mestres. La Conselleria ha fet una primera proposta (que adjuntem) però ha plantejat tractar-la la setmana que ve.
STEPV s’ha ratificat en el seu posicionament quan es va negociar l’oferta pública d’ocupació que és ajornar la negociació de l’oferta i de les oposicions a la nova llei que sorgirà pròximament del Congrés dels Diputats i que pot influir en la convocatòria dels pròxims processos selectius.
Quant al torn obert, STEPV ha plantejat aquests temes:
- Dotació del material didàctic per a les aules 2-3 anys: es traslladarà a la Direcció General de Centres.
- Problema per fer constar en Ítaca els horaris oficials quan el centre fa dos patis per organització COVID: També es traslladarà.
- Reducció de jornada per cura de menors malalts greus. STEPV ha guanyat una sentència que reconeix aquest dret al 99% i demana fer-la extensible a casos similars.
- Impagaments de nòmines: s’ha millorat el procediment però així i tot queden casos sense cobrar la nòmina. Hi ha 20000 docents que han participat en els diferents procediments d’adjudicacions (concurs de trasllats, comissions de serveis, adjudicacions, etc.) i estan prioritzant que la gent que no ha cobrat tinga la nòmina abonada en octubre.
- Previsió del cobrament dels triennis/sexennis del professorat en pràctiques de 2019. Tot i que s’ha plantejat durant la negociació de la norma el Sindicat ha insistit en el tema en el torn obert: la Conselleria tenia previst abonar-lo en octubre o novembre, però arran de les situacions d’impagament de nòmines veuen difícil fer-ho a octubre i intentaran abonar-ho en novembre, ja que si no caldria esperar a febrer o març.
- Actualització dels requisits titulació difícil cobertura: ho revisaran.
- Proves extraordinàries C1 de valencià per al professorat de règim especial. El Sindicat s’ha queixat que el curs oferit és insuficient quant al nombre de places, les hores i els horaris i ha demanat que es realitzen cursos extraordinaris per aquest personal abans que s’acabe la moratòria prevista aquest curs: es traslladarà la petició al Servei de Formació.
- Incorporació opositors a la borsa de treball: hi ha 12.000 persones, de les quals 6.000 no estan en borsa de l’especialitat d’oposicions. Ja estan revisats i no tots han presentat tota la documentació. Convocaran una CSAI pròximament per veure com gestionem aquestes situacions. Així i tot, pròximament publicaran una relació de les persones que s’incorporaran a les borses i obriran un termini perquè aquelles persones puguen aportar la documentació pertinent a la que Conselleria no ha pogut accedir.

Oposicions cos de mestres
Proposta de repartiment de places per especialitats
Proposta d’inici de les oposicions


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR