Meses de negociació

Es negocia la classificació dels centres educatius per al present curs i la modificació de xarxallibres

Es negociarà un nou decret de classificació de centres i xarxallibres incorporarà el batxillerat

dimecres 21 desembre 2022 13:47 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la classificació de centres per al curs 2022/23 i la modificació de l’ordre de xarxa llibres per incorporar el batxillerat.

STEPV ha demanat que es corregisca la normativa acabada de publicar sobre el calendari per a sol·licitar la jornada continuada

Respecte al primer tema, el Director General de Centres, ha informat que pròximament es negociarà un nou decret de classificació de centres per incorporar les qüestions que es van negociar el curs passat mitjançant una ordre però que s’ha de renegociar en forma de decret, segons l’advocacia de la pròpia Conselleria, i que establien els criteris de classificació, a l’efecte d’establir el complement retributiu dels càrrecs directius.
STEPV ha valorat positivament que es negocie el decret i ha aprofitat per proposar que cal actualitzar també els conceptes retributius, que són de 2008, i incorporar nous criteris de classificació de centres, ja que l’estructura dels centres ha canviat respecte a 2008.
També ha preguntat perquè només s’han publicat en el DOGV les resolucions de 2012/13 i 2015/16 i no les dels cursos 2013/14 i 2014/15, que reclassificava els centres educatius gràcies a la sentència guanyada per STEPV. La resposta de Conselleria ha estat que es van enviar al DOGV totes les resolucions i es posaran en contacte amb el DOGV per veure perquè no s’han publicat.
Respecte a xarxa llibres, el director general ha explicat que s’incorpora el batxillerat en la normativa, que és una etapa no obligatòria, i que en formació professional es disposa d’altres ajudes i és més complex de gestionar per les característiques pròpies del sistema, tot i que s’està estudiant aquesta possibilitat.
STEPV ha valorat positivament que s’incorpore . El Sindicat ha demanat una avaluació de la seua aplicació, tenint en compte, a més, que estem en plena aplicació de la LOMLOE i han canviat els currículums. També ha sol·licitat un informe sobre l’ús dels llibres de text i l’impacte que ha pogut tindre tant la pandèmia com la implantació de la LOMLOE. La Conselleria ha contestat que durant la pandèmia sí que hi va haver un increment de peticions de llibre digital, però actualment la immensa majoria de centres continuen treballant amb el llibre de text tradicional, i s’ha compromés a facilitar una avaluació de l’aplicació de xarxa llibres els darrers anys.
STEPV ha reclamat també que l’aplicació de la mesura no comporte més increment de treball al professorat ja que és una sobrecàrrega important de feina a final de curs, quan es revisa el material escolar, coincidint amb el tancament del curs.
En el torn obert, STEPV ha preguntat sobre l’abonament de les despeses de manteniment dels centres. La Conselleria ha contestat que han prioritzat avançar ara a desembre l’abonament del mes de novembre a aquells centres que només tenen líquid per a fer front als pròxims tres o quatre mesos i que pròximament s’abonarà a la resta.
STEPV també ha exigit que es reduïsca de forma urgent tota la burocràcia que està sofrint el professorat i equips directius i no esperar al mes de març. Igualment, el Sindicat ha demanat que es corregisca la normativa acabada de publicar sobre el calendari per a sol·licitar la jornada continuada, ja que s’ha avançat al 20 de gener, fet que obligarà als centres a treballar durant les vacances de Nadal per poder arribar a temps. El DG de Centres s’ha compromés a traslladar-ho a la Directora General d’Ordenació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR