Meses de negociació

Es negocia el PROA+, l’accés a les EBAU i la classificació dels centres educatius

La Conselleria ha anunciat que les oposicions del cos de catedràtics de Música i Arts Escèniques tindran lloc en 2022 i no en 2021 com estava previst

dijous 17 desembre 2020 16:35 h

Aquest matí s’ha negociat en la Mesa Sectorial els temes següents: mesures d’adaptació en les proves d’accés a les universitats per a l’alumnat que presenta necessitats específiques de suport educatiu; el programa d’acompanyament, motivació i reforç escolar per al curs 2020/21 (PROA+); i la classificació dels centres educatius, incloent els centres dependents de l’ISEA, que afecta el complement de càrrecs directius.

Mesures d’adaptació en les proves d’accés a les universitats

STEPV ha valorat positivament aquesta normativa que es negocia per primera vegada i que donarà resposta a l’alumnat amb necessitats de suport educatiu ja que s’habilitaran les mesures necessàries perquè puguen fer les proves d’accés a les universitats en millors condicions.

PROA+

És un programa finançat pel Ministeri d’Educació per a reforçar el professorat que està en règim de codocència en 1r i 2n d’ESO amb més dificultats i per a dur a terme un reforç educatiu d’aquest mateix alumnat fora de l’horari lectiu, durant el curs 2020/21.

El Sindicat ha criticat que aquest programa arriba tard i ja s’hauria d’estar aplicant, ja que es calcula que fins a febrer no es comptarà amb el professorat necessari per a dur-lo a terme. La part positiva és que comportarà un increment de professorat per a dur-lo a terme en les dues modalitats: reforçar la codocència i les classes de reforç fora de l’horari lectiu.

Classificació dels centres educatius

Els centres es classifiquen en A, B o C en funció de les unitats que tenen (en infantil, primària, educació especial o determinats centres de FPA) o per l’alumnat matriculat (en la resta d’ensenyaments). Aquesta classificació afecta les quantitats que s’abonen en el complement de càrrec directiu.

STEPV ha preguntat sobre les quantitats que queden pendents entre 2013 i 2016 per abonar als equips directius ja que el govern del PP va retallar la classificació de centres per rebaixar les quantitats a abonar. STEPV va guanyar una sentència en contra d’aquesta retallada en 2015 i es van classificar correctament els centres educatius a partir de 2016, però encara queda pendent de compensar el període entre 2013 i 2016. La Conselleria ha contestat que ja tenen l’estudi realitzat per a compensar aquest deute que es realitzarà en un breu termini.

D’altra banda, STEPV ha proposat la incorporació d’una disposició transitòria perquè els centres de formació de persones adultes (FPA) encara estan matriculant alumnat i poden canviar de classificació i, per tant, si es tanca la normativa amb les dades actuals si canvien de classificació no es tindrà en compte. La disposició transitòria proposada indica que es tinga en compte aquesta situació i que es compense durant aquest curs el canvi de classificació perquè els equips directius no perden el complement retributiu que els correspon o s’hagen d’esperar al curs que ve per cobrar-lo.

Quant a la classificació dels centres superiors d’ensenyaments artístics, que es regulen per primera vegada, no s’ha tingut en compte l’alumnat dels cicles formatius en les escoles superiors d’art i disseny, sinó només l’alumnat dels ensenyament superiors, per la qual cosa molts centres estan classificat per sota del que els correspondria. Com que l’alumnat de cicles depén de la Conselleria d’Educació i els del superior a la Conselleria d’Universitats, STEPV ha proposat que es publique una resolució conjunta de les dues conselleria per tal que es compute tot l’alumnat dels centres i no només una part. Les dues conselleries, presents a la Mesa Sectorial, s’han mostrat favorables a estudiar la proposta per tal que els centres estiguen correctament classificats tenint en compte tot l’alumnat.

De la mateixa manera s’han traslladat els problemes actuals relatius als cobraments de càrrecs directius en molts centres, i s’ha demanat l’abonament i la regularització retroactiva dels càrrecs pendents de pagament abans de la finalització de l’any fiscal en curs.

D’altra banda, està previst que els centres dependents de l’ISEA s’integren en la Conselleria d’Universitats el pròxim 1 de gener, però no s’ha negociat en Mesa Sectorial aquest traspàs dels centres. El Sindicat ha exigit la negociació d’aquesta integració en Mesa Sectorial.

Torn obert

Al torn obert el Sindicat ha plantejat diverses qüestions com ara:

- Informació sobre la publicació de la convocatòria d’oposicions del cos de catedràtics de música i arts escèniques, prevista per a 2021. La Conselleria ha contestat que la convocatòria es publicarà en 2021 però les oposicions es duran a terme en 2022, amb l’argument que ara hi ha altres convocatòries en marxa i que una part dels tribunals són d’altres territoris. El Sindicat valora positivament que no se celebren en aquest curs aquestes oposicions i també caldria que les oposicions previstes per a 2021 no se celebraren, ja que el professorat té una sobrecàrrega de feina que impossibilita la seua preparació en condicions.

- Convocatòria de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí per solucionar molts temes pendents.

- Solucions a la problemàtica de les persones amb diversitat funcional que, a València almenys, no han pogut aconseguir el document de la Conselleria Benestar per a les adaptacions que requereixen a les oposicions (no els han donat cita dins el termini inscripcions).

- Centres que no han cobrat les despeses COVID: es revisarà si queda algun centre pendent per cobrar aquestes despeses.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR