Meses de negociació

Es negocia el decret sobre l’ensenyament no formal de la música i de les arts escèniques

El Sindicat ha traslladat propostes per a millorar les condicions laborals del professorat

Escola de Música de Guardamar

dijous 27 maig 2021 12:19 h

Aquest matí ha tingut lloc una Mesa Sectorial per a tractar el decret pel qual es regula l’ensenyament no formal de la música i de les arts escèniques, que substituirà el de 2013 que només regulava les escoles de música, però no les d’arts escèniques que s’incorporen en aquesta proposta.

El nou decret incorpora els ensenyaments d’arts escèniques, a més de les escoles de música

El Sindicat ha centrat les seues propostes en les condicions laborals del professorat que atén aquests centres, ja que a penes hi consten en el decret. Especialment ha fet incidència en l’horari lectiu i ha proposat que s’equipare al dels centres públics reglats, tot atenent les seues particularitats. La Conselleria s’ha mostrat disposada a treballar la qüestió dels horaris proposada per STEPV, especialment quant a la proporcionalitat entre hores lectives i hores complementàries, tot i que ha manifestat que, com que els ensenyaments no formals no parteixen d’un currículum fixat és complicat establir una equivalència d’hores lectives respecte a l’ensenyament públic reglat.
D’altra banda, STEPV també ha manifestat la necessitat d’incloure a altres associacions,  que fan una tasca educativa important i que es podrien sumar a aquestes escoles no reglades, fomentant així la formació en altre tipus d’instruments o especialitats menys conegudes.
El Sindicat ha aprofitat per demanar la situació en què es troben les mesures contemplades en el mes de novembre sobre el mapa escolar de conservatoris, en el qual es preveia la integració d’almenys tres conservatoris municipals a la xarxa de la Generalitat (Altea, Benicarló i Llíria) per a l’any 2021. El Director General de Formació Professional i Règim Especial, Manuel Gomícia, ha informat que s’ha estat treballant en el tema, amb els ajuntaments afectats i la resta d’administracions afectades per buscar l’encaix legal per poder-ho dur-ho a terme, però que no s’arribarà a temps per al proper curs. Calculen que en un mes aproximadament podran donar ja informació en la Mesa Sectorial i que la incorporació a la xarxa GVA serà efectiva a priori de cara al curs 2022/23. També ens han avançat que des s’està treballant en les modificacions previstes als currículums de conservatoris i que es negociaran a principis del curs que ve.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR