Meses de negociació

Es negocia el decret d’inclusió i la catalogació en valencià de règim especial

STEPV demana treballar en grups de treball el desplegament del decret

Delegació de STEPV en la Mesa Sectorial d'aquest matí

dimarts 19 desembre 2017 17:01 h

Aquest matí s’han negociat en Mesa Sectorial aquestes dues normatives. Quant al decret d’inclusió, STEPV ha exigit la constitució de grups de treball per poder fer l’anàlisi i les aportacions necessàries al document per aconseguir una veritable inclusió educativa als centres escolars i que puguen participar les diferents organitzacions, col•lectius i associacions implicats en els processos d’ensenyament-aprenentatge. És així com STEPV ha entrat al contingut del document i ha traslladat una bateria de propostes de millora, a més de traslladar propostes rebudes per part de diferents associacions com la de directors/res dels Centres d’Educació Especial, de col•lectius LGTBI (LAMBDA), i professorat dels centres educatius i especialment d’Aules CIL, centres CAES, CEE.

STEPV condiciona la implementació d’aquest decret d’inclusió educativa a una negociació prèvia de la millora de les plantilles educatives, ja que amb les actuals plantilles retallades pel PP difícilment podrem aconseguir la fita de la inclusió educativa, i també una reducció de la ràtios actuals i un pla de formació de xoc en matèria d’inclusió educativa.
La Conselleria ha acceptat continuar la negociació del decret en una pròxima reunió, en la qual donarà resposta concreta a la quantitat de propostes traslladades. El Director General de Política Educativa s’ha compromés a posar en marxa totes les mesures necessàries perquè el decret siga aplicable en les millors condicions: millora de les plantilles, protocols necessaris, recursos materials, etc.

Pel que fa a l’ordre que amplia la catalogació en valencià als ensenyaments de règim especial (ensenyaments artístics i EOI), es catalogaran els llocs a partir de la publicació de la normativa, però es dóna un termini de quatre anys perquè el professorat que no la tinga puga obtindre-la, igual que en l’ordre 90/2013 per a la resta d’ensenyaments.

En l’esborrany la Conselleria havia afegit un paràgraf que ha creat inquietud en el professorat interí sense la capacitació perquè s’especificava que a partir del curs que ve només podrien optar a places en comarques castellanoparlants. Cal tindre en compte que hi ha pocs centres d’aquests ensenyaments (conservatoris de música i dansa, escoles oficials d’idiomes, escoles d’art i disseny). De fet, conservatoris superiors de música i dansa no n’hi ha cap, ni escoles de ceràmica, i només hi ha una escola d’art dramàtic a València. Tots els sindicats de la Mesa Sectorial han demanat la supressió d’aquest paràgraf, perquè no té sentit. La Conselleria ha pres bona nota d’aquesta petició i molt probablement suprimirà aquesta clàusula.

A més, STEPV ha demanat dades sobre el professorat que no té la capacitació abans de continuar amb la negociació per poder valorar l’impacte que podria tindre aquesta normativa en aquests centres i equiparar els drets del professorat interí al funcionariat de carrera en el sentit que quan s’acabe la moratòria, qui no tinga la capacitació puga optar a places en comarques castellanoparlants (però no abans).

També ha exigit un pla de xoc de formació perquè tot el professorat que no té la capacitació puga obtindre-la abans que acabe el termini. El Director General de Personal s’ha compromés a incloure una referència al pla de formació i a convocar un grup de treball per estudiar-lo, a més de facilitar les dades demanades sobre el professorat d’aquests ensenyaments que no té la capacitació.

En el torn obert de paraules, la Conselleria ha explicat que aquesta setmana es publicarà en el BOE el nomenament del personal de càtedres 2009 i que s’ajorna la mesa de convocatòria d’oposicions, prevista per a desembre, a gener, perquè està pendent una reunió amb el Ministeri d’Educació. També serà en gener quan s’aborde la negociació del pacte d’estabilitat del professorat interí, proposat pel Sindicat.

STEPV ha preguntat per la publicació de la resolució de catalogació de centres. La resposta ha estat que falta l’informe d’intervenció i que esperen que es publique a gener. El Sindicat també ha demanat que es tinga en compte els centres que van sol·licitar auxiliars de conversa al Ministeri i es van quedar sense dotació alhora d’adjudicar les possibles noves places d’auxiliars que ha demanat la Conselleria.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR