Inici de curs

Es confirma la retallada de places COVID en els centres educatius

STEPV s’oposa a laretallada de places del PAM i exigeix que es consolide en les plantilles docents. El Sindicat no descarta convocar accions

dimarts 28 juny 2022 10:30 h

Els centres educatius estan rebent una circular de la Conselleria en què s’especifica les places disponibles a través del Pla d’Actuació per a la Millora (PAM). Si durant els dos darrers cursos s’havia incrementat per la situació de pandèmia, aquests increments s’han suprimit per al curs que ve, quan encara fan falta en els centres educatius.

STEPV no descarta la convocatòria d’accions els pròxims dies si la Conselleria no rectifica

Recordem que el PAM és un recurs que disposen els centres per a sol·licitar professorat de suport per a millorar l’atenció de l’alumnat. És el mecanisme pel qual es van recuperar i, fins i tot, incrementar el professorat retallat pel govern anterior del PP. Tanmateix, aquestes places no estan consolidades en les plantilles docents perquè es renoven, o no, any rere any.
En alguns centres aquesta retallada és molt significativa i passen de 4 docents a només 1. Els centres amb alumnat de compensació educativa també estan perdent aquest professorat que és molt necessari per a la correcta atenció d’aquest alumnat. En algun cas, fins i tot no han donat el professorat necessari per a cobrir totes les unitats que tenen els centres, fet que ha de ser corregit immediatament o l’alumnat no tindrà tot el professorat necessari.
STEPV rebutja aquesta retallada perquè aquest professorat ja era necessari abans de la pandèmia i exigeix a la Conselleria d’Educació el seu manteniment i la negociació de les plantilles docents per a incorporar el PAM a les places de catàleg dels centres i evitar que es puguen retallar.
El Sindicat està posant-se en contacte amb direccions dels centres i està elaborant una enquesta per conéixer l’impacte de la mesura i no descarta la convocatòria d’accions els pròxims dies si la Conselleria no rectifica.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR