Llengua

Enllaçats anuncia a Castelló properes accions per la llengua i reclama a les institucions celeritat

diumenge 13 desembre 2015 12:22 h

La xarxa d’entitats per la llengua ha anunciat pel Sant Jordi de 2016 accions descentralitzades per reclamar el bastiment d’un espai de comunicació en català i la unitat d’acció en defensa i valorització de la llengua comuna.

Enllaçats reclama a les institucions celeritat en vertebrar l’espai audiovisual comú

Els pròxims dies 18 i 19 de desembre se celebra a Palma una jornada per un Espai de Comunicació en Català organitzades per l’STEI-intersindical d’acord amb la campanya d’Enllaçats, que ja ha aconseguit el suport de més d’un centenar d’entitats i personalitats.

Entitats d’Enllaçats per la Llengua (ExLL) han celebrat aquest dissabte 12 de desembre el seu plenari anual a Castelló de la Plana, en el marc del 83è aniversari de les Normes de Castelló.
Les assistents han valorat com a positiva la tasca realitzada per la plataforma durant l’exercici 2015 i criden a continuar sumant forces i fent feina en xarxa per tal d’aconseguir una veritable unitat d’acció en defensa de la llengua catalana.

En aquest sentit creu que s’ha de continuar fent accions de caràcter descentralitzat arreu del domini lingüístic, com a la passada reunió de maig a Perpinyà, on es donà suport a les escoles catalanes de la Catalunya Nord en el context de la Bressolada.

ExLL també ha valorat positivament la campanya d’adhesions per la reobertura de RTVV i per la reciprocitat dels canals en la nostra llengua dins d’un espai audiovisual comú.
La plataforma té previst d’ampliar el suport a aquesta reivindicació i poder encetar una sèrie de reunions amb representants dels governs i institucions oficials del País Valencià, Catalunya, Illes Balears, Aragó, Andorra i l’Alguer. ExLL creuen que els canvis polítics dels passat mes de maig deuen ajudar a una percepció més favorable d’aquestes qüestions.

Després de la reunió, Mª Antònia Font (STEI-i) ha llegit a la plaça de Santa Clara de Castelló (on hi havia fira d’entitats) el Manifest per un Espai de Comunicació en Català. I a la vesprada, els integrants d’Enllaçats, han participat a la manifestació per la Diada de la Normes de Castelló convocada per Castelló per la Llengua, i que serveix de reivindicació en l’ús del valencià.
A la reunió plenària han assistit les següents entitats: STEPV-iv, Amics de la Bressola, Moviment Franjolí per la Llengua, STEI-i-Illes Balears, Intersindical Valenciana, USTEC-STEs-IAC Acció Cultural Països Catalans, Poble Lliure, Plataforma pel Dret a Decidir-PV, ACL el Tempir, Assemblea de Mestres i Professors en català IB, Enllaçats No Acatem (s’excusen Intersindical-CSC, FOLC i Plataforma pel Dret de Decidir).

Enllaçats per la llengua a Castelló


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR