Sistemes de protecció

El Sindicat es reuneix amb el Director General de Política Lingüística per abordar la situació de les PUC

El Sindicat ha tornat a demanar l’ajornament de les proves, però Conselleria les manté

dilluns 31 agost 2020 20:40 h

Aquest matí, dilluns 31 d’agost, STEPV s’ha reunit amb la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme per tractar la situació actual de la convocatòria PUC (Proves Unificades de Certificació) i la modificació de les mesures recollides al document publicat el passat 27 d’agost.

Hi ha molts aspectes a implementar de manera immediata per tal de minimitzar els riscos

STEPV ha reiterat el que ja va demanar en mesa sectorial al juliol: que les PUC no començaren el 2 de setembre per tindre més marge organitzatiu i que enlloc de durar dues setmanes en duraren tres. Ja que si en una convocatòria ordinària en situació de “normalitat” tots els exàmens es porten a terme amb una setmana més de marge, en aquesta situació de “nova normalitat” el procés hauria de ser o igual o més llarg. De la mateixa manera STEPV va plantejar que en funció de l’evolució de la pandèmia no es descartés la suspensió. Tots dos plantejaments van ser rebutjats per part de la DGPLGM i la postura de Conselleria ara continua sent la mateixa.
El Sindicat ha recordat que des d’una perspectiva preventiva i pel que fa a la seguretat i a la salut laboral, la Llei de prevenció de Riscos Laborals diu clarament que sempre s’han de prioritzar les accions per eliminar els riscos, si no es poden eliminar s’ha de fer doncs tot el possible per minimitzar eixos riscos.
Així doncs, STEPV pensa que la manera dràstica d’eliminar els riscos de la convocatòria PUC en la situació actual de pandèmia seria suspendre la convocatòria, ja que no a totes les Escoles es pot garantir per espais, calendari i quantitat d’alumnat el compliment d’aquestes mesures preventives i de seguretat en condicions òptimes.
Ara bé, des de Conselleria, amb el vistiplau de Sanitat, no es contempla aquesta suspensió de cap manera, argumentant entre d’altres que les persones candidates tenen també una sèrie de drets i expectatives, un fet que tant el Sindicat, com les direccions de les Escoles i el professorat tampoc no discuteix. Però de la mateixa manera que es van ajornar les oposicions en una situació igual de preocupant que l’actual des del punt de vista de la salut amb tot el que comportava per les persones aspirants, també es podrien anular o ajornar de nou les PUC.
Donat el manteniment de calendari i proves per part de Conselleria, hi ha doncs molts aspectes a implementar de manera immediata per tal de minimitzar els riscos. Sent urgent i necessària una sèrie de modificacions al document oficial d’actualització de les mesures preventives per la realització de les PUC de 27 d’agost. De fet , avui mateix s’han publicat noves modificacions introduint una de les demandes del Sindicat en quant al ús de la mascareta també en les proves orals. La mascareta ha des ser obligatòria en tot moment, excepte els casos ja recollits “aquelles persones que així ho justifiquen mitjançant certificació de no conveniència d’ús per motius de salut, diversitat funcional o dependència.” És a dir, la mascareta ha de ser obligatòria també per la realització de les proves orals. Aspecte ja introduït a les noves mesures de 31 d’agost. Per una altra banda també s’està plantejant la realització de les proves orals online.
La DGPLGM també ens a informat de que s’està coordinant amb protecció civil, policia i emergències per gestionar les aglomeracions fora dels centres.
La primera mesura preventiva que s’hauria d’implementar seria la realització de test PCR a tot el professorat i persones candidates, tal i com el Sindicat ha demanat també per la resta de cossos docents, una mesura que seria tranquil·litzadora si més no però aquesta determinació depèn de Sanitat i no hi ha indicis de que es puga portar a terme de manera immediata. En la mateixa línia s’hauria de realitzar, al menys, la presa de temperatura a les diferents Escoles i llocs de realització de les proves tot i evitant les aglomeracions, aspecte no recollit a les mesures del 27 d’agost.
De la mateixa manera s’hauria de clarificar i especificar qui ha d’encarregar-se de “desinfectar abans i després de la preparació, així com de l’examen, les taules i les cadires ocupades pels candidats”.
Des del Sindicat esperem que totes les Escoles i el professorat puga afrontar la realització de les proves amb totes les mesures preventives i de seguretat escaients. Les delegades i delegats de prevenció acudiran als centres per tal de comprovar que la situació és acord amb la normativa de seguretat i tot el sindicat estarà a la seua disposició per qualsevol queixa o dubte al respecte, esperant que la DGPLGM resolga les incidències que puguen sorgir aquests dies i aquestes setmanes.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR