Eleccions sindicals

El professorat s’haurà de desplaçar per anar a votar

S’imposa el criteri de CCOO, UGT i CSIF d’eliminar la mesa de votació en cada centre a València i Castelló. Serà cada Mesa Coordinadora qui decidirà. La Mesa d’Alacant ho acordarà demà

dimarts 14 octubre 2014 19:49 h

Si fa quatre anys (eleccions sindicals de 2010) tots els sindicats van acordar realitzar les eleccions sindicals en cada centre per afavorir la major participació, ara els sindicats CCOO, CSIF i UGT s’han desdit, han sigut beligerants contra aquella decisió i han recurrit davant la Mesa Electoral Coordinadora per tal que les eleccions no se facen en cada centre i la majoria del professorat s’haja de desplaçar per poder exercir el dret al vot.

Apropar les urnes a cada centre és la millor manera de fomentar la participació i incrementar el suport del professorat

Fa unes setmanes STEPV i ANPE, que en disposem de més del 50% de la representació, van presentar una proposta per realitzar les eleccions com fa quatre anys (on va votar el 70% del cens), però CCOO va presentar a les Meses Coordinadores de València, per escrit, i a Castelló, verbalment, el seu rebuig a l’acord d’ANPE i STEPV argumentant que eixe acord no era vàlid perquè calia que el subscrigueren la majoria de sindicats i no els sindicats que ostenten la majoria. Amb aquesta tesi estan d’acord també CSIF i UGT. Tot sense justificar les raons de fons que expliquen perquè el professorat s’haurà de desplaçar, fent-se càrrec de la despesa que ocasione.
Demà es determinarà si a Alacant la Mesa Coordinadora accepta l’acord d’ANPE i STEPV o no.
L’article 9.1. del Reial Decret 1846/1994, del 9 de setembre, que estableix el reglament d’eleccions sindicals en l’administració diu el següent:
“9.1. Els sindicats amb capacitat per a promoure eleccions en cada unitat electoral, podran acordar en la mateixa, per majoria, el nombre i la distribució de les diferents meses electorals…”
La interpretació que fa ANPE i STEPV és que la majoria és representativa, és a dir, que els sindicats que ostenten la majoria de la representació en les eleccions anteriors tenen capacitat per a decidir el nombre i distribució de les diferents meses electorals, mentre que la interpretació que fan la resta de sindicats és que l’acord ha d’estar pres per la majoria dels sindicats. Aquesta interpretació podria donar lloc a situacions absurdes en què els sindicats més representatius d’un sector, amb un 80% per exemple, de representació es quedaren en minoria davant la resta de sindicats que ostenten el 20% restant, pel simple fet que són més en nombre. Es dona la circumstància que aquesta interpretació no és defensada perr aquest sindicats en altres sectors.
Davant d’aquesta situació, els sindicats ANPE i STEPV fan una crida a la participació en les pròximes eleccions sindicals del 4 de desembre per tal d’acostar i, si pot ser superar, els percentatges de participació de 2010, en què les meses van ser en cada centre educatiu i que va incrementar la participació del professorat en les eleccions sindicals fins arribar al 67% de participació.
Apropar les urnes a cada centre educatiu és la millor manera de fomentar la participació, incrementar el suport del professorat als sindicats, sobretot en aquests temps de retallades en el sector educatiu, i d’eixir reforçats en les meses de negociació.
Per això, ANPE i STEPV no acaben d’entendre la postura de la resta de sindicats en rebutjar la mesa per centre com fa quatre anys, com no siga un intent de mirar per l’interés partidista d’aquests sindicats en detriment de l’interés general del professorat al qual estan dificultant el seu dret a l’exercici del vot.
En els pròxims dies es coneixerà el nombre i la distribució de les meses. ANPE i STEPV treballaran per intentar la màxim possible el nombre de meses per a facilitar el vot als docents.

Etiquetat com a

eleccions sindicals

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR