Mobilitzacions

El professorat reivindica les seues condicions laborals i l’escola pública en els carrers

El Sindicat anuncia noves mobilitzacions els pròxims mesos

Manifestació a València el 15F

diumenge 16 febrer 2014 11:50 h

Els carrers d’Alacant, València i Castelló van aplegar ahir noves manifestacions en defensa de les condicions laborals del professorat, el manteniment de les unitat d’infantil i primària en l’arranjament escolar i en rebuig a la LOMQE, sota el lema “Pels nostres drets”.

STEPV manté el compromís amb el professorat i la comunitat educativa de mantindre una lluita sostinguda en el temps

Convocats per STEPV, el professorat va tindre ahir una nova oportunitat per a reclamar el 100% del salari -que ja hauríem d'haver recuperat en gener de 2014 però que l'acord de retallades prorroga fins 2015-, la recuperació de les plantilles, del professorat acomiadat i el retorn a l'acord de professorat interí de 2010, la reducció de les ràtios i de la càrrega lectiva, i la desburocratització de la tasca docent. A més, es reivindicava el manteniment de les unitats d'infantil i primària que retalla la proposta d'arranjament escolar i la retirada de la LOMQE, que s'aplicarà el curs que ve en primària i FP Bàsica.
Amb aquestes manifestacions, STEPV manté el compromís amb el professorat i la comunitat educativa de mantindre una lluita sostinguda en el temps per continuar reivindicant la millora de les nostres condicions laborals i la qualitat en l'ensenyament públic.
STEPV no va signar ni l'acord de professorat interí del 3 d'abril de 2013 ni l'acord de retallades de 23 d'octubre de 2013. Per això, encara que siga en solitari, el Sindicat manté el seu compromís de lluitar fins retornar a l'acord d'interins de 2010 i de recuperar el 100% del salari i de tot el poder adquisitiu que, des de 2010 els governs espanyols i valencià ens han furtat.
De la mateixa manera, el Sindicat ha presentat desenes d'al·legacions de centres educatius contra l'arranjament escolar i ha convocat accions de carrer (com el passat 24 de gener) i ha donat suport a totes les mobilitzacions dels centres educatius per mantindre el seu alumnat i professorat.
Quant a la LOMQE, el Sindicat ha presentat 41 mesures concretes a la comunitat educativa perquè es discutisquen per tal de fer inaplicable la llei en cada un dels centres educatius.
Aquest és el compromís de STEPV amb el professorat i amb l'escola pública i continuarem treballant per mantindre les nostres condicions laborals i una escola de qualitat. En eixe sentit, el Sindicat anuncia que convocarà noves mobilitzacions en març o abril, juntament amb la resta de la comunitat educativa.
Enllacem ací el manifest llegit en les manifestacions d'ahir.

Manifestació a Alacant
Alacant15F

Manifestació a Castelló
castello15f

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR